Stari srpski recept za poslasticu koja nas vraća u detinjstvo: Za pripremu je potrebno 5 sastojaka
Ukus koji se ne zaboravlja
Na samo spominjanje šnenokla, mnogi se verovatno sete Milene Dravić koja je često spominjala ovaj kolač u domaćoj seriji "Metla bez drške".
Kako se recept za ovu poslasticu ne bi zaboravio, predstavljamo vam njegovu pripremu.
Sastojci:
- 6 jaja
- 4 kašike šećera
- 4 kesice vanilin šećera
- 2 kašike brašna
- 1 litar mleka
Priprema:
U veću šerpu sipati mleko i dodati vanilin šećer. Na srednjoj vatri sačekati da provri. Razdvojiti belanca od žumanca. U belanca dodati jednu kašiku šećera i umutiti u "čvrst sneg".
U provrelo mleko kašikom dodavati belanca. Posle par minuta belance treba povaditi rupičastom hvataljkom i ostaviti ih u posudi.
U maloj posudi promešati žumanca, brašno i šećer zatim to sipati u mleko u kom se kuvalo belance i zakuvati. Uz redovno mešanje žumanca se kuvaju dok ne postane fil srednje gustine.
U posude za sevriranje staviti "oblačić" od belanaca i preliti filom od žumanaca. Po želji može se narendati čokolada po vrhu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)