Pomfrit iz rerne, uz 2 sastojka koji mu daju neodoljiv ukus: Recept za savršen prilog uz svaki ručak
Minimalna količina ulja i besprekorna hrskavost
Pomfrit je omiljeni prilog uz većinu jela od mesa. Ono što, međutim, mnoge tera da stave pomfrit na listu nepoželjnih priloga jeste velika količina ulja koju krompir upije dok se prži.
Visprene domaćice pronašle su odlično rešenje – pomfrit iz rerne koji je jednako hrskav kao i onaj iz friteze ili tiganja, ali uz minimalnu količinu ulja.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 3 pune kašike palente
- aleva paprika
- suvi začin
- biber
- 2 kašike ulja
Priprema:
Oljuštite krompir, pa ga iseckajte na osmine.
Sjedinite kukuruzno brašno, alevu papriku, suvi začin i biber, pa u tu smesu uvaljajte krompir.
Tepsiju obložite papirom za pečenje, spustite uvaljan krompir na papir, blago ga poprskajte uljem i stavite u rernu. Krompir bi trebalo da pečete na 250 stepeni dok ne porumeni.
Zahvaljujući palenti pomfrit iz rerne će biti hrskav, a začini će mu dati poseban šmek.
Služite uz bilo koje jelo od mesa i sezonsku salatu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)