Posne suve paprike punjene orasima: Recept za lagan i ukusan ručak

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukoliko postite ili želite da isprobate neko novo jelo bez mesa, ove paprike će vam se sigurno dopasti

Posne suve punjene paprike; foto screenshot Youtube/Nasamalakuhinja

Uskršnji post koji je počeo danas i trajaće do 2. maja za mnoge domaćice je veliki izazov, jer ne znaju šta da spremaju za ručak.

Kako se od ponedeljka do petka posti na vodi, izazov je tim veći – šta spremiti, a da bude ukusno i zasitno?

Naš predlog su suve paprike punjene orasima.

Sastojci:

  • 10 suvih paprika
  • 1 šolja pirinča
  • 1 praziluk
  • 3 čena belog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 šolja sojinih ljuspica
  • pola šolje mlevenih oraha
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1 kašičica soli
  • 1 šolja soka od paradajza
  • malo bibera

Priprema:

Paprike operite, pa ih potopite u vrelu vodu i ostavite da malo odstoje.

Iseckajte praziluk i beli luk, pa ih prodinstajte na vodi. Dodajte izrendanu šargarepu, pa dinstajte još malo.

U izdinstano povrće dodajte pirinač i sojine ljuspice, so, biber i alevu papriku, pa sipajte dve šolje vode i kuvajte na srednje jakoj vatri još desetak minuta. Kad je pirinač na pola skuvan sklonite posudu sa ringle, dodajte mlevene orahe i pripremljenim nadevom napunite paprike.

Poređajte paprike u pleh, pa ih prelijte mešavinom soka od paradajza i vode u jednakoj razmeri. Pecite na 220 stepeni dok se sok skroz ne ukuva.

Prijatno!

(Telegraf.rs)