Za kačamak mnogi kažu da je "sirotinjska hrana", a zapravo je zdrav i ukusan: Recept za dane posta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ništa brže, lakše i jednostavnije

Foto: Shutterstock

Kačamak je tradicionalno jelo sa ovih prostora. Zahvaljujući kukuruznom brašnu koje je po ceni veoma pristupačno, a u isto vreme i zasitno, kačamak se u Srbiji rado sprema za doručak ili večeru.

U vreme posta predstavlja idealan obrok, posebno kad se kombinuje sa turšijom ili sezonskom salatom.

Sastojci:

  • 300 g žutog kukuruznog brašna
  • 1/2 litre vode
  • so

Priprema:

Vodu sipajte u šerpu, malo posolite i pustite da provri. Zatim sipajte brašno u tankom mlazu i neprekidno mešajte da se ne bi stvarale grudvice.

Kuvajte nekoliko minuta na srednje jakoj vatri dok se ne zgusne.

Služite sa sezonskom salatom, turšijom ili preko njega pospite semenke bundeve, suncokreta, lana...

Prijatno!

(Telegraf.rs)