Pljeskavice od krompira punjene šunkom i kačkavaljem: Ovom receptu neće odoleti ni najveći gurmani
Gastronomski praznik za nepca
Ako volite krompir, a uz to ste gurman i želite da isprobate neki nov recept, ovaj način pripreme krompira će vam se sigurno dopasti.
Idealna je varijanta za ručak ili večeru, nije potrebno mnogo vremena za pripremu, a ukus je fantastičan.
Sastojci:
- 700 gr krompira
- 100 gr kačkavalja
- peršun, so, biber
Nadev:
- 100 gr kačkavalja
- 100 gr šunke
Za pohovanje:
- 2 jaja
- prezle
Priprema:
Očišćen i na kocke isečen krompir stavite da se kuva, u vodu dodajte kašičicu soli. Kada bude gotov dobro ga izgnječite, dodajte sitno iseckan peršun i narendan kačkavalj, i dobro izmešajte.
Listove kačkavalja, kao i šunku, isecite na četvrtine.
Umutite jaja za pohovanje i u drugom tanjiru pripremite prezle, a zatim od smese sa krompirom napravite manje pljeskavice, pa na svaku stavite po list kačkavalja i šunke. Zatim drugom formiranom pljeskavicom prekrijte šunku i oblikujte smesu u elipsu.
Ponavljajte ovaj postupak do utroška materijala, a zatim spustite pljeskavice u umućena jaja, pa ih uvaljajte u prezle. Pržite ih u zagrejanom ulju i jedite dok su tople.
Prijatno!
(Telegraf.rs)