Jedna smesa, a 3 različita ukusa uz minimalan trud: Recept za posne i dekorativne projice

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brzo, lako i jednostavno

Foto: Printscreen/Youtube/Serpica Recepti

Posne projice nisu inovativna stvar u kulinarstvu. Međutim ako im dodate spanać, masline i ajvar, dobićete dekorativno i ukusno testo i pecivo pripremljeno na malo drugačiji način.

Recept je bez mleka i jaja pa je idealan i za dane posta, a od jedne smese dobija se više boja i ukusa.

Sastojci: 

  • 3 šolje vode
  • 1 šolja ulja
  • 3 šolje belog brašna
  • 3 šolje kukuruznog brašna
  • 2 kašičice soli
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 100 gr spanaća
  • 4 kašike ajvara
  • 1 šolja maslina
  • susam za posipanje

* šolja je od 200 ml

Priprema: 

U posudu stavite vodu i ulje, dodajte belo i kukuruzno brašno, so, prašak za pecivo i sve dobro sjedinite. Smesu podelite na tri dela, pa u jedan dodajte seckani sveži spanać, u drugi seckane masline, a u treći ajvar.

Testo za projice sipajte u podmazane kalupe za proju, odnosno mafine, pospite susamom i pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

(Telegraf.rs)