Brzi recept za posni restovani krompir: Idealan i kao prilog i kao glavno jelo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brza i laka priprema, omogući će da jelo na vašem stolu bude za tili čas

Foto: Printscreen/Youtube/Silvana's Kitchen

Restovan krompir jedan je od omiljenih načina za pripremu ovog povrća. Od jednostavnih namirnica idealan je i kao obrok i kao prilog uz ribu ili meso. Brza i laka priprema, omogući će da jelo na vašem stolu bude za tili čas.

Osim toga, ovaj recept pogodan je i za dane posta.

Sastojci: 

  • 1 kg krompira
  • 2 veće glavice crnog luka
  • 50 ml ulja
  • 1 kašika crvene mlevene paprike
  • so i biber po ukusu
  • sveži peršun

Priprema: 

Krompir operite i sa ljuskom stavite da se skuva.

Crni luk očistite i isecite na rebraca. U dublji tiganj stavite ulje i luk pa dinstajte na srednjoj temepraturi dok ne postane staklast.

Kada se krompir skuvao, oljuštite ga i isecite na deblje kolutove.

U izdinstani luk dodajte začine i sklonite sa šporeta. Dodajte kuvani krompir i sve dobro sjedinite.

Servirajte i pospite seckanim peršunom.

Prijatno!

Video: Hrskavi, neobični, a preukusni! Probajte da napravite harmonika krompiriće

 

(Telegraf.rs)