Brzi recept za posni restovani krompir: Idealan i kao prilog i kao glavno jelo
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Brza i laka priprema, omogući će da jelo na vašem stolu bude za tili čas
Foto: Printscreen/Youtube/Silvana's Kitchen
Restovan krompir jedan je od omiljenih načina za pripremu ovog povrća. Od jednostavnih namirnica idealan je i kao obrok i kao prilog uz ribu ili meso. Brza i laka priprema, omogući će da jelo na vašem stolu bude za tili čas.
Osim toga, ovaj recept pogodan je i za dane posta.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 2 veće glavice crnog luka
- 50 ml ulja
- 1 kašika crvene mlevene paprike
- so i biber po ukusu
- sveži peršun
Priprema:
Krompir operite i sa ljuskom stavite da se skuva.
Crni luk očistite i isecite na rebraca. U dublji tiganj stavite ulje i luk pa dinstajte na srednjoj temepraturi dok ne postane staklast.
Kada se krompir skuvao, oljuštite ga i isecite na deblje kolutove.
U izdinstani luk dodajte začine i sklonite sa šporeta. Dodajte kuvani krompir i sve dobro sjedinite.
Servirajte i pospite seckanim peršunom.
Prijatno!
Video: Hrskavi, neobični, a preukusni! Probajte da napravite harmonika krompiriće
(Telegraf.rs)