Kako da iskoristite vaskršnja jaja: Recept za zapečenu pastu sa šunkom i pavlakom, prste da poližeš!
Jednostavno, brzo i ukusno
Posle proslave Vaskrsa u svakom domaćinstvu ostane barem desetak ofarbanih jaja koje domaćice ne znaju kako da utroše.
Jedno od dobrih rešenja je pravljenje zapečene paste sa jajima, šunkom, mladim lukom i pavlakom.
Sastojci:
- pakovanje testenine
- 6 barenih jaja
- 200 gr šunke
- vezica mladog crnog luka
- 200 ml kisele pavlake
Priprema:
U šerpu sipajte vodu, pa kad provri dodajte makarone i kuvajte dok ne omekšaju. Potom skinite šerpu sa ringle, stavite poklopac da makarone nabubre, a onda ih procedite.
U vatrostalnu posudu koju ste premazali uljem ili puterom stavite red makarona, preko njih poređajte oljuštena obarena jaja isečena na kolutove, šunku iseckanu na kockice i mladi crni luk iseckan na kolutiće.
Prekrijte ostatkom obarenih makarona, pa prelijte pavlakom i stavite u rernu da se zapeče dvadesetak minuta.
Služite toplo, uz jogurt ili zelenu salatu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)