Lagana prolećna musaka sa piletinom i povrćem: Recept za brzu i ukusnu večeru
Idealna je i za gurmane, ali i za one koji se pridržavaju režima ishrane bez ugljenih hidrata
Posle prvomajskih i uskršnjih praznika mnogi su se zasitili teške hrane, roštiljskog mesa, prasetine i jagnjetine, pa biraju da spremaju laganije obroke. Jedan od njih je i prolećna musaka sa piletinom i povrćem.
Prednosti ove musake u odnosu na onu klasičnu sa krompirom su u tome što se brže sprema i što ne sadrži skrobno povrće, pa je zato praktična i za one koji su na keto režimu ishrane i žele da izgube višak kilograma.
Sastojci:
- 350 gr pilećeg filea
- 1 sveža paprika
- glavica crnog luka
- 2 stabljike celera
- 100 gr sira
- 150 ml mleka
- 1 jaje
- so, biber, bosiljak
Priprema:
Obarite pileći file, pa ostavite da se ohladi i potom iseckajte meso na sitne kockice.
Papriku i celer takođe iseckajte na kockice, a crni luk na rebarca, pa sve povrće kratko prodinstajte na maslinovom ulju.
U vatrostalnu posudu sipajte izdinstano povrće, dodajte iseckan pileći file, pa prelijte mešavinom od mleka, jaja i sira.
Zapecite u rerni na 200 stepeni dok se ne uhvati korica. Po želji, ukrasite svežim listićima bosiljka i čeri paradajzom. Služite toplo, sa sezonskom salatom ili jogurtom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)