Lagana prolećna musaka sa piletinom i povrćem: Recept za brzu i ukusnu večeru

Vreme čitanja: oko 1 min.

Idealna je i za gurmane, ali i za one koji se pridržavaju režima ishrane bez ugljenih hidrata

foto Pixabay

Posle prvomajskih i uskršnjih praznika mnogi su se zasitili teške hrane, roštiljskog mesa, prasetine i jagnjetine, pa biraju da spremaju laganije obroke. Jedan od njih je i prolećna musaka sa piletinom i povrćem.

Prednosti ove musake u odnosu na onu klasičnu sa krompirom su u tome što se brže sprema i što ne sadrži skrobno povrće, pa je zato praktična i za one koji su na keto režimu ishrane i žele da izgube višak kilograma.

Sastojci:

  • 350 gr pilećeg filea
  • 1 sveža paprika
  • glavica crnog luka
  • 2 stabljike celera
  • 100 gr sira
  • 150 ml mleka
  • 1 jaje
  • so, biber, bosiljak

Priprema:

Obarite pileći file, pa ostavite da se ohladi i potom iseckajte meso na sitne kockice.

Papriku i celer takođe iseckajte na kockice, a crni luk na rebarca, pa sve povrće kratko prodinstajte na maslinovom ulju.

U vatrostalnu posudu sipajte izdinstano povrće, dodajte iseckan pileći file, pa prelijte mešavinom od mleka, jaja i sira.

Zapecite u rerni na 200 stepeni dok se ne uhvati korica. Po želji, ukrasite svežim listićima bosiljka i čeri paradajzom. Služite toplo, sa sezonskom salatom ili jogurtom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)