Recept za sočnu piletinu sa povrćem iz rerne: Ručak koji mogu da spreme i početnici u kuhinji
Ukusna piletina koja će obradovati vaša nepca
Piletina sa povrćem je uvek dobro došla na većini trpeza, a naročito ako, dok se peče u rerni, domaćica može da se pozabavi i nekim drugim kućnim poslovima.
Ukusan recept u kome su glavni sastojci bataci sa karabatacima i povrće nešto je drugačiji od klasične piletine koju najradije većina nas sprema samo sa krompirom.
Sastojci potrebni za 4 osobe:
- 4 batka sa karabatakom
- 400 gr krompira
- 2 šargarepe
- 1 tikvica
- 1 glavica crnog luka
- 1 sveža paprika
- prstohvat aleve parike
- vegete, bibera i soli po ukusu
- 60 ml ulja
- po želji dve grančice ruzmarina
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Operite povrće, oljuštite krompir i isecite ga na četvrtine. Šargarepu isecite na kolutove, kao i tikvicu. Dodajte isečenu papriku i na rebarca iseckan crni luk.
Meso začinite mešavinom od malo aleve paprike, soli, vegete i bibera, zasecite batake i karabatake, dodajte povrće, pouljite, pa posudu u kojoj ćete peći jelo pokrijte folijom. Stavite u rernu i pecite oko 30 minuta, pa skinite foliju.
Bez folije pecite jelo još 15 do 20 minuta.
Ovaj ukusan obrok servirajte uz sezonsku salatu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)