Savršeni brzi prolećni doručak: Recept za uštipke sa tikvicama, kakve do sada niste probali

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedite ih dok su topli i mekani

Foto: PrintScreen/Youtube/ SOS Kuhinja

Uštipci podsećaju na detinjstvo, na slatki ili slani doručak, na dom i porodicu. Upravo zbog ovoga ne postoji osoba koja ne voli da jede uštipke. Ovaj recept je savršen brzi doručak za celu porodicu.

Možete ih služiti sa sirom, jogurtom ili uz sezonsku salatu, a ukoliko izbacite slane namirnice, možete ih poslužiti uz domaći džem i čaj.

Sastojci:

  • 2 veće tikvice
  • 3 jajeta
  • so i biber po ukusu
  • kesica praška za pecivo
  • 200 gr brašna
  • jedna čaša jogurta
  • ulje za prženje
  • 3 kašike susama

Priprema:

Tikvice oljuštite, izrendajte, posolite i ostavite 30 minuta da puste vodu. Nakon tog vremena iscedite vodu i u tikvice dodajte umućena jaja, jogurt, biber, prašak za pecivo i brašno.

Sve lepo umutite. Zatim, dodajte susam.

Viljuškom promešajte smesu i vaditi uštipke. Pržite ih na umerenoj temperaturi na ulju dok ne dobiju zlatno žutu boju. Izvadite ih na papirni ubrus da upiju višak masnoće.

Služite ih tople.

Prijatno!

(Telegraf.rs)