Recept za neodoljivu i brzu pica pitu: Gotova u par koraka, obožavaju je i deca i odrasli

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od jednog pakovanja gotovih kora, dobićete tri sočna rolata

Foto: PtintScreen/ Youtube/ Stručnjak za hranu / Food Expert

Pica pita je uvek rado viđeno jelo na svim trpezama, kako za doručak tako i za večeru. Sjajan je izbor ukoliko imate nenajavljene goste, jer ćete je spremiti za najviše pola sata.

Kada je prvi put budete probali, spremaćete je uvek i deca će je obožavati jer je većina sastojaka ista kao i za njima omiljeno jelo - picu.

 Sastojci:

  • 500 gr kora za pitu 
  • 4 jaja 
  • 350 gr kisele pavlake
  • 300 gr šunke ili salame
  • 200 gr kačkavalja
  • 200 gr kečapa
  • 200 ml ulja

Priprema: 

U činiju razbijte jaja i izmutite ih ručno ili mikserom. Dodajte kiselu pavlaku i 100 ml ulja, pa sve zajedno sjedinite. Odvojite jednu koru i na nju namažite kečap, tako da prekrijete celu koru, a zatim stavite drugu koru preko i premažite je uljem.

Kada stavite treću koru na nju stavite četiri pune kašike dobijene smese i razvucite sve do ivica, a zatim ponovo stavite koru koju ćete takođe premazati uljem. Četvrtu koru premažite smesom pavlake, jaja i ulja i poređajte listove šunke ili salame, pa odozgo pospite kačkavaljem. Na petu i poslednju koru stavite kečap, pa sve savijte u jedan rolat.

Za 3 rolata, postupak ponovite 3 puta.

Pleh u kojem ćete peći premažite uljem i poređajte rolate. Ukoliko vam je ostalo smese premažite svaki rolat posebno. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Služiti toplo uz čašu jogurta, a pita je jednako ukusna i kada se ohladi.

Prijatno!

(Telegraf.rs)