Štrudla sa jagodama i pudingom, mekana kao duša: Recept sa gotovim korama koji svima uspeva
Meka i sočna, ova štrudla može da bude i idealan dezert za nenajavljene goste
Pravljenje štrudle uvek je pravi izazov, osim kada imate ovako dobar recept koji svima uspeva. Ukusne jagode u prefinjenom pudingu od vanile, obavijene hrskavim korama, čini ovu štrudlu pravim izborom svih ljubitelja slatkih specijaliteta.
Ova štrudla će savršeno će zaokružiti svaki porodični ručak i večeru.
Sastojci:
- 500 gr kora
- 1 kg jagoda
- kesica pudinga
- 120 gr šećera
- 2 supene kašike gustina
- litar mleka
- 2 grčka jogurta
- šećer u prahu
Priprema:
U posudu odvojite 200 mililitara mleka i u njega dodajte puding i šećer, a ostatak mleka stavite na ringlu da se kuva. Kada mleko provri dodajte razmućen puding i šećer, pa sve fino umešajte. Kuvajte dok se puding ne zgusne, pa ga pomerite s vatre. Dok je još vruć dodajte mu grčki jogurt i gustin i dobro promešajte sve sastojke.
Stavite dve kore jednu na drugu, pa polovinu kore premažite pudingom i poređajte jagode, a potom savijte u rolat. Postupak ponavljate sve dok imate kora.
Tepsiju premažite uljem, poređajte rolate i pecite 30 minuta na 200 stepeni.
Ostavite da se štrudla ohladi, a zatim je isecite i pospite šećerom u prahu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)