Savršen sendvič za brz, a ukusan doručak: Recept za Monte Kristo koji se topi u ustima
Priprema ovog obroka neće vam oduzeti mnogo vremena, a uživaćete u njemu
Da li vam je ponestalo ideja za doručak i užinu? Ovo je idealan recept kada ne želite da provedete previše vremena u kuhinji, a želite konkreatan obrok za celu porodicu. Onda je pravo vreme za Monte Kristo sendviče.
Ovo jelo zbog koga milionima ljudi ide voda na usta, kao i svaki drugi sendvič napravićete jednostavno.
Sastojci:
- 6 kriški tost hleba
- 100 gr šunke
- 50 gr majoneza
- 100 gr kačkavalja
- 3 jaja
- 50 ml mleka
- 50 gr maslaca
- so
- 1/2 kašičica senfa
Priprema:
Majonez i senf pomešajte. Na prvo parče hleba namažite malo ovog premaza, stavite šunku, pa kačkavalj, na drugo parče hleba namažite premaz sa obe strane i stavite na njega opet šunku i kačkavalj. Poslednje parče hleba namažite premazom samo sa jedne strane, i preklopite sendvič.
Jaja i mleko zajedno umitite i dodajte malo soli. Sendvič umočite u jaja sa obe strane, pa pržite u ulju po par minuta sa obe strane.
Služite toplo.
Prijatno!
(Telegraf.rs)