Savršen sendvič za brz, a ukusan doručak: Recept za Monte Kristo koji se topi u ustima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Priprema ovog obroka neće vam oduzeti mnogo vremena, a uživaćete u njemu

Foto: Shutterstock

Da li vam je ponestalo ideja za doručak i užinu? Ovo je idealan recept kada ne želite da provedete previše vremena u kuhinji, a želite konkreatan obrok za celu porodicu. Onda je pravo vreme za Monte Kristo sendviče.

Ovo jelo zbog koga milionima ljudi ide voda na usta, kao i svaki drugi sendvič napravićete jednostavno.

Sastojci:

  • 6 kriški tost hleba
  • 100 gr šunke
  • 50 gr majoneza
  • 100 gr kačkavalja
  • 3 jaja
  • 50 ml mleka
  • 50 gr maslaca 
  • so
  • 1/2 kašičica senfa

Priprema:

Majonez i senf pomešajte. Na prvo parče hleba namažite malo ovog premaza, stavite šunku, pa kačkavalj, na drugo parče hleba namažite premaz sa obe strane i stavite na njega opet šunku i kačkavalj. Poslednje parče hleba namažite premazom samo sa jedne strane, i preklopite sendvič.

Jaja i mleko zajedno umitite i dodajte malo soli. Sendvič umočite u jaja sa obe strane, pa pržite u ulju po par minuta sa obe strane.

Služite toplo.

Prijatno!

(Telegraf.rs)