Recept za savršen domaći čokoladni sladoled: Kada ga jednom probate, pravićete ga uvek

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nedodoljivo kremasta i ukusna ledena poslastica kakvu još niste probali

Foto: Pixabay

Smatra se da su drevni Egipćani imali naviku da u vrelim danima konzumiraju hladnu smesu napravljenu od presovanog leda, meda i soka svežeg ili fermentisanog voća, koja je zapravo recept za sladoled.

Ova ledena poslalstica neodoljiva je na vrućinama, a svakako da ćete u njoj uživati posebno ako je napravljenja kod kuće.

Ovaj izdašan domaći sladoled, daleko je jeftiniji, a ukusniji od svih onih industrijskih, a uz sve to spremićete ga izuzetno lako.

Sastojci: 

  • 1 litar gustog jogurta
  • 2 čaše šećera
  • 1/2 litra mleka
  • 300 grama šlaga u prahu
  • 200 grama čokolade
  • 2 kašike kakaoa

Priprema:

Umutite šlag sa mlekom i jogurt sa šećerom. Obe mase sjedinite u dubljoj posudi.  Dodajte kakao, a čokoladu rastopite, pa i nju dodajte smesi i dobro umutite. Stavite u zamrzivač da se stegne tri sata.

Kada izvadite iz zamrzivača, možete da servirate u činijama za sladoled ili kornetima i pospete mlevenim orašastim plodovima po želji.

Ukoliko želite više različitih ukusa  - vanile, kokosa, lešnika, podelite smesu u onoliko činija koliko planirate ukusa i dodajte ekstrat od vanile, lešnika ili kokosa.

Prijatno!

Video: Ništa slađe nećete videti: Šta se desi kada na jednom mestu imate bebu, macu i sladoled

(Telegraf.rs)