Recept za savršen domaći čokoladni sladoled: Kada ga jednom probate, pravićete ga uvek
Nedodoljivo kremasta i ukusna ledena poslastica kakvu još niste probali
Smatra se da su drevni Egipćani imali naviku da u vrelim danima konzumiraju hladnu smesu napravljenu od presovanog leda, meda i soka svežeg ili fermentisanog voća, koja je zapravo recept za sladoled.
Ova ledena poslalstica neodoljiva je na vrućinama, a svakako da ćete u njoj uživati posebno ako je napravljenja kod kuće.
Ovaj izdašan domaći sladoled, daleko je jeftiniji, a ukusniji od svih onih industrijskih, a uz sve to spremićete ga izuzetno lako.
Sastojci:
- 1 litar gustog jogurta
- 2 čaše šećera
- 1/2 litra mleka
- 300 grama šlaga u prahu
- 200 grama čokolade
- 2 kašike kakaoa
Priprema:
Umutite šlag sa mlekom i jogurt sa šećerom. Obe mase sjedinite u dubljoj posudi. Dodajte kakao, a čokoladu rastopite, pa i nju dodajte smesi i dobro umutite. Stavite u zamrzivač da se stegne tri sata.
Kada izvadite iz zamrzivača, možete da servirate u činijama za sladoled ili kornetima i pospete mlevenim orašastim plodovima po želji.
Ukoliko želite više različitih ukusa - vanile, kokosa, lešnika, podelite smesu u onoliko činija koliko planirate ukusa i dodajte ekstrat od vanile, lešnika ili kokosa.
Prijatno!
(Telegraf.rs)