Da li ste probali punjene opanak paprike? Recept za lako letnje jelo koje će vas oduševiti ukusom
Toplo vreme zahteva lagan i brz ručak, a paprike su idealno povrće za kombinaciju sa malo kaloričnijim namirnicama
Letnje vreme zahteva lakšu hranu, ali i brže spremanje obroka, pa je recept za punjene "opanak" paprike jedan od onih za kojim bi mogla da posegne svaka domaćica.
Paprika je odlična u kombinaciji i sa mesom i sa sirom, a kada je punite sa obe namirnice dobićete pravu čaroliju ukusa.
Ovo jednostavno jelo odličan je izbor ukoliko želite zasitan, a lagan ručak.
Sastojci:
- 6 crvenih paprika
- malo ulja
- so
- 2 jaja
- 100 gr mlevenog mesa
- 100 gr belog sira
- 100 gr kačkavalja
- biber, peršun
- 2 paradajza
Priprema:
Operite paprike, očistite ih od semenki i presecite na pola po dužini. U posudi pomešajte malo ulja i soli i pomoću četkice namažite spoljašnju strana "opanaka".
Poređajte paprike u suvu posudu za pečenje.
Za nadev umutite jaja, dodajte so, biber i peršun, pa promešajte. Kratko propržite mleveno meso, pa ga dodajte jajima sa začinima. Iseckajte polovinu kačkavalja na komadiće i izmrvite beli sir. Dodajte kačkavalj i sir smesi sa jajima i mesom.
Dobro izmešajte nadev i pažljivo napunite "opanke".
Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite "opanke" 15 minuta. Isecite paradajz na tanke kriške i izrendajte ostatak kačkavalja.
Izvadite paprike iz rerne i u svaku stavite po krišku paradajza, pa pospite rendani kačkavalj preko i vratite u rernu. Pecite još pet minuta.
Tople "opanke" poslužite uz sezonsku salatu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)