Da li ste probali punjene opanak paprike? Recept za lako letnje jelo koje će vas oduševiti ukusom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Toplo vreme zahteva lagan i brz ručak, a paprike su idealno povrće za kombinaciju sa malo kaloričnijim namirnicama

Foto: Shutterstock

Letnje vreme zahteva lakšu hranu, ali i brže spremanje obroka, pa je recept za punjene "opanak" paprike jedan od onih za kojim bi mogla da posegne svaka domaćica.

Paprika je odlična u kombinaciji i sa mesom i sa sirom, a kada je punite sa obe namirnice dobićete pravu čaroliju ukusa. 

Ovo jednostavno jelo odličan je izbor ukoliko želite zasitan, a lagan ručak.

Sastojci:

  • 6 crvenih paprika 
  • malo ulja 
  • so
  • 2 jaja
  • 100 gr mlevenog mesa 
  • 100 gr belog sira
  • 100 gr kačkavalja
  • biber, peršun
  • 2 paradajza

Priprema:

Operite paprike, očistite ih od semenki i presecite na pola po dužini. U posudi pomešajte malo ulja i soli i pomoću četkice namažite spoljašnju strana "opanaka".

Poređajte paprike u suvu posudu za pečenje.

Za nadev umutite jaja, dodajte so, biber i peršun, pa promešajte. Kratko propržite mleveno meso, pa ga dodajte jajima sa začinima. Iseckajte polovinu kačkavalja na komadiće i izmrvite beli sir. Dodajte kačkavalj i sir smesi sa jajima i mesom.

Dobro izmešajte nadev i pažljivo napunite "opanke".

Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite "opanke" 15 minuta. Isecite paradajz na tanke kriške i izrendajte ostatak kačkavalja.

Izvadite paprike iz rerne i u svaku stavite po krišku paradajza, pa pospite rendani kačkavalj preko i vratite u rernu. Pecite još pet minuta.

Tople "opanke" poslužite uz sezonsku salatu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)