Detoks čorba koja savršeno čisti organizam: Lako se pravi, a idealna je za oporavak čitavog tela

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova čorba od povrća pravi je lek za organizam posle konzumuranja "jake" hrane i alkohola, tvrdi australijska dijetetičarka koja je podelila recept

Foto: Shutterstock

Vodeća australijska dijetetičarka podelila je brz i lak recept čorbe za detoksikaciju, koji je odličan za izbacivanje štetnih materija iz organizma, naročito posle konzumiranja alkohola i teške hrane.

Dijetetičarka Suzi Burel iz Sidneja objašnjava je da joj se sviđa ova čorba bazirana na povrću u koju se posebno dodaje parmezan i brokoli.

- Uvek mi pomogne da se osetim dobro posle konzumiranja teške hrane ili alkoholnih pića - kaže Suzi.

Da biste napravili između šest i osam porcija supe, Suzi  kaže da je potrebno raznovrsno povrće, uključujući praziluk, luk, seckani paradajz, šargarepu, bundevu, celer i brokoli.

Takođe je poželjno da na vrh stavite malo maslinovog ulja  i parmezana.

Sastojci:

  • kašika maslinovog ulja
  • 1 praziluk (sitno iseckan)
  • 1 luk (iseckan na kockice)
  • 600 ml vode
  • 400 ml bujona
  • 420 gr seckanog paradajza
  • 1 šargarepa (isečena na kockice)
  • 500 gr bundeve ili tikvice (isečene na kockice)
  • polovina celera srednje veličine (isečenog na kockice)
  • brokoli srednje veličine
  • parmezan (količina po želji)

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje sa lukom u velikoj šerpi. Dodajte praziluk i  dinstajte na laganoj vatri dok ne omekša, a zatim dodajte vodu, bujon, paradajz, šargarepu, celer i bundevu, odnosno tikvice. Kad čorba proključa, smanjite vatru i kuvajte još 10 minuta.

Brokoli skuvajte na pari, pa ga iseckajte, dodajte u čorbu i po želji je pospite parmezanom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)