Pasta za kojom je poludeo internet: Recept za testeninu sa limunom i parmezanom koja osvaja sva čula

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neprevaziđeno dobar spoj maslinovog ulja, belog luka i limuna daje neodoljiv i egzotičan ukus ovom jelu

foto Pixabay

Pasta je skoro uvek dobro došla na svakoj trpezi, jer se sprema lako i brzo i uglavnom  je omiljen obrok mnogih porodica.

Ovaj put donosimo recept za nešto drugačije jelo sa testeninom, koje će obradovati vaše čulo ukusa, naročito ako volite neodoljivi spoj belog luka, maslinovog ulja i limuna.

Ova pasta poslednjih dana postala je pravi hit na društvenim mrežama, a svi koji su je isprobali kažu da fantastično rashlađuje.

Sastojci:

  • 1 čen belog luka
  • 1/2 veze svežeg peršuna
  • 1 veliki limun
  • 300 gr testenine
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica čilija
  • 1 korica većeg limuna
  •  malo sveže mlevenog crnog bibera
  • prstohvat soli
  • 100 grama rendanog parmezana

Priprema:

U lonac stavite litar vode, malo soli i kašičicu ulja i kada provri stavite testeninu pa kuvajte samo minut, dva.

U posebnu šerpu, u kojoj ćete praviti sos za testeninu, dodajte 2-3 kašike maslinovog ulja, sitno iseckani beli luk, 1 kašičicu čilija, naribanu koricu većeg limuna  i malo sveže mlevenog crnog bibera. Kuvajte sve zajedno 3 do 5 minuta.

U to dodajte prokuvanu testeninu i kuvajte na tihoj vatri sve zajedno. Dodajte sok od jednog limuna, još jednu kašiku maslinovog ulja, šaku naseckanog peršuna i 100 grama rendanog parmezana.

Mešajte dok se  svi sastojci ne sjedine.

Zatim dodajte 1 dl vode u kojoj ste kuvali testeninu, pa na tihoj vatri kuvajte još 10 - 15 minuta. Po potrebi dodajte još malo vode. Pred kraj posolite.

Kada sos postigne željenu gustinu, skinite jelo sa šporeta i servirajte ga. Ukrasite ribanim parmezanom, seckanim peršunom i komadićima svežeg limuna.

Prijatno!

(Telegraf.rs)