Njoke sa tikvicama su pravi letnji obrok: Recept koji se sprema brzo i ne sadrži meso

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan od brzih, lakih i zasitnih obroka sa tikvicama u glavnoj ulozi

Foto: Pixabay

Kada je leto i nesnosne su vrućine iz dana u dan, poslednje što nam pada na pamet je da provodimo duže od pola sata u kuhinji. Zato pribegavamo receptima koji iziskuju minimalno vreme pripreme. Sreća je da je leto doba kada je dostupno pregršt svežeg voća i povrća, koje se može iskoristiti na nebrojeno mnogo načina.

Jedna od takvih namirnica su tikvice, sinonim za leto. Većina ljudi obožava da ih jede na razne načine, a jedan od brzih, lakih i zasitnih obroka sa tikvicama u glavnoj ulozi jeste upravo ovo jelo.

Sastojci:

  • 1 kg njoka
  • 2 velike tikvice
  • 500 ml pavlake za kuvanje
  • ulje za pripremu jela
  • so, biber, bosiljak
  • 4 kašike parmezana
  • seckani peršun za dekoraciju

Priprema:

Tikvicu izrendajte ili isecite na tanje delove, posolite i ostavite sa strane da odstoji. Posle nekog vremena ocedite višak vode i stavite tikvice u zagrejan tiganj sa malo ulja. Dinstajte ih nekoliko minuta, potom dodajte pavlaku za kuvanje i začine po ukusu i dinstajte do željene gustine.

Vodite računa da ne presolite i da ne prekuvate sos - trebalo bi da ostane tečan kako bi ga njoke upile.

U odvojenoj posudi skuvajte njoke po upustvu sa pakovanja i sjedinite sa sosom od tikvica.

Pre služenja njoke pospite parmezanom ili drugim sirom po ukusu i seckanim peršunom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)