Njoke sa tikvicama su pravi letnji obrok: Recept koji se sprema brzo i ne sadrži meso
Jedan od brzih, lakih i zasitnih obroka sa tikvicama u glavnoj ulozi
Kada je leto i nesnosne su vrućine iz dana u dan, poslednje što nam pada na pamet je da provodimo duže od pola sata u kuhinji. Zato pribegavamo receptima koji iziskuju minimalno vreme pripreme. Sreća je da je leto doba kada je dostupno pregršt svežeg voća i povrća, koje se može iskoristiti na nebrojeno mnogo načina.
Jedna od takvih namirnica su tikvice, sinonim za leto. Većina ljudi obožava da ih jede na razne načine, a jedan od brzih, lakih i zasitnih obroka sa tikvicama u glavnoj ulozi jeste upravo ovo jelo.
Sastojci:
- 1 kg njoka
- 2 velike tikvice
- 500 ml pavlake za kuvanje
- ulje za pripremu jela
- so, biber, bosiljak
- 4 kašike parmezana
- seckani peršun za dekoraciju
Priprema:
Tikvicu izrendajte ili isecite na tanje delove, posolite i ostavite sa strane da odstoji. Posle nekog vremena ocedite višak vode i stavite tikvice u zagrejan tiganj sa malo ulja. Dinstajte ih nekoliko minuta, potom dodajte pavlaku za kuvanje i začine po ukusu i dinstajte do željene gustine.
Vodite računa da ne presolite i da ne prekuvate sos - trebalo bi da ostane tečan kako bi ga njoke upile.
U odvojenoj posudi skuvajte njoke po upustvu sa pakovanja i sjedinite sa sosom od tikvica.
Pre služenja njoke pospite parmezanom ili drugim sirom po ukusu i seckanim peršunom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)