Zapečena jaja iz rerne: Recept za brz, a ukusan i zasitan doručak

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jaja su hranljiv obrok i vrlo čest izbor za doručak, ali ovako drugačije napravljena uneće novine u vaš jelovnik

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Pržena ili kuvana, na oko ili kajgana, jaja su čest, zdrav i zasitan izbor za početak novog dana.

Međutim, nekada poželimo da osvežimo jelovnik i da ih spremimo po malo drugačijem receptu.

Jaja zapečena u rerni sa kačkavaljem i paradajzom pravi su izbor kao novitet na vašoj trpezi.

Sastojci: 

  • 3 jaja
  • 2 paradajza
  • 100 gr kačkavalja 
  • so
  • mleveni biber
  • maslinovo ulje
  • malo bosiljka 

Priprema:

Podmazati uljem vatrostalnu posudu u kojoj ćete peći jelo. Razbijte jaja u posudu, ali ih ne mutite. Paradajz isecite na manje i tanje kriške i pospite ga sa malo bosiljka.

Na malo zagrejanog ulja propržite blago paradajz, da ispari suvišna tečnost, pa ga staviti u vatrostalnu posudu preko jaja.

Preko paradajza stavite na kockice iseckan kačkavalj.

Rernu zagrejte na 200 stepeni.

Posolite, pobiberite po ukusu i zapecite oko 20 minuta u zagrejanoj rerni.

Poslužiti toplo.

Prijatno!

Video: Alternetiva za meso: Evo kako napraviti vegansku piletinu

(Telegraf.rs)