Zapečena jaja iz rerne: Recept za brz, a ukusan i zasitan doručak
Jaja su hranljiv obrok i vrlo čest izbor za doručak, ali ovako drugačije napravljena uneće novine u vaš jelovnik
Pržena ili kuvana, na oko ili kajgana, jaja su čest, zdrav i zasitan izbor za početak novog dana.
Međutim, nekada poželimo da osvežimo jelovnik i da ih spremimo po malo drugačijem receptu.
Jaja zapečena u rerni sa kačkavaljem i paradajzom pravi su izbor kao novitet na vašoj trpezi.
Sastojci:
- 3 jaja
- 2 paradajza
- 100 gr kačkavalja
- so
- mleveni biber
- maslinovo ulje
- malo bosiljka
Priprema:
Podmazati uljem vatrostalnu posudu u kojoj ćete peći jelo. Razbijte jaja u posudu, ali ih ne mutite. Paradajz isecite na manje i tanje kriške i pospite ga sa malo bosiljka.
Na malo zagrejanog ulja propržite blago paradajz, da ispari suvišna tečnost, pa ga staviti u vatrostalnu posudu preko jaja.
Preko paradajza stavite na kockice iseckan kačkavalj.
Rernu zagrejte na 200 stepeni.
Posolite, pobiberite po ukusu i zapecite oko 20 minuta u zagrejanoj rerni.
Poslužiti toplo.
Prijatno!
(Telegraf.rs)