Domaća pašteta od ribe na srpski način: Recept za neobičan namaz od tunjevine sa kikirikijem

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada jednom za doručak budete kušali ovu neobičnu mazalicu, postaće čest gost na vašoj trpezi

Foto-ilustracija: pixabay.com

Letnje vrućine uzimaju danak i svaki recept koji ne zahteva stajanje pored šporeta je dobro došao domaćicama.

Ova jednostavna, domaća pašteta pravi se za tren oka.

Neobična je po tome što joj je jedan od sastojaka i krem sir, aa drugi kikiriki, što joj daje neponovljiv ukus.

Zgodna je kao namaz na parčetu hleba za doručak, uz nezaobilazni paradajz, a od napitaka uz nju odlično ide jogurt ili neki ledeni čaj.

Posebno će joj se obradovati vaši najmlađi ukućani ili gosti.

Sastojci: 

  • 300 gr krem sira po izboru 
  • 200 gr majoneza
  • 1 konzerva tunjevine u komadićima 
  • biber
  • so
  • sok od 1/2 limuna
  • 100 gr kikirikija
  • nekoliko crnih maslinki 

Priprema: 

Mikserom umutite krem sir i majonez, tome dodajte tunjevinu iz koje ste ocedli ulje i sok od pola limuna. Sve dobro sjedinite.

U blenderu sameljite kikiriki  i dodaje namazu od tunjevine i sira. Dobro promešajte. Servirajte u činiji i odozgo ukrasite crne maslinama.

Prijatno!

(Telegraf.rs)