Recept za hrskav i ukusan doručak: Aromatični hleb sa belim lukom osvojiće sva vaša čula
2
Vreme čitanja: oko 1 min.
Lako i brzo se sprema, neodoljivog je ukusa i može vas fino zasititi kada dodate malo pršute ili šunke
Foto: Shutterstock
Da li ima nešto ukusnije od toplog, mekanog hleba? Još kada dodate beli luk i začine, ukus je prosto neodoljiv. Ovaj recept sprema se lako, a kada ga jednom probate poželećete da ga svaki dan vidite na trpezi.
Sastojci:
- 1 pakovanje rezanog hleba
- 5 čenova belog luka
- 50 ml maslinovog ulja
- 50 gr maslaca
- so i biber
- malo svežeg peršuna
Priprema:
U posudu stavite maslac i izmešajte ga sa maslinovim uljem i mešajate dok ne dopijete glatku strukturu. Iseckajte peršun i izmešajte ga zajedno sa maslacem, a zatim dodajte so, biber, začine po želji i sitno iseckani beli luk.
Svaku krišku posebno namažite ovim premazom, pa ih poređajte u prethodno nauljen pleh i stavite da se peku 20 minuta na 220 stepeni.
Služite ih tople i uživajte.
Prijatno!
Video: Uznemirujući video za sve one koji su na dijeti ili su prosto gladni
(Telegraf.rs)