Recept za hrskav i ukusan doručak: Aromatični hleb sa belim lukom osvojiće sva vaša čula

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lako i brzo se sprema, neodoljivog je ukusa i može vas fino zasititi kada dodate malo pršute ili šunke

Foto: Shutterstock

Da li ima nešto ukusnije od toplog, mekanog hleba? Još kada dodate beli luk i začine, ukus je prosto neodoljiv. Ovaj recept sprema se lako, a kada ga jednom probate poželećete da ga svaki dan vidite na trpezi.

Sastojci:

  • 1 pakovanje rezanog hleba
  • 5 čenova belog luka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 50 gr maslaca
  • so i biber
  • malo svežeg peršuna

Priprema:

U posudu stavite maslac i izmešajte ga sa maslinovim uljem i mešajate dok ne dopijete glatku strukturu. Iseckajte peršun i izmešajte ga zajedno sa maslacem, a zatim dodajte so, biber, začine po želji i sitno iseckani beli luk.

Svaku krišku posebno namažite ovim premazom, pa ih poređajte u prethodno nauljen pleh i stavite da se peku 20 minuta na 220 stepeni.

Služite ih tople i uživajte.

Prijatno!

Video: Uznemirujući video za sve one koji su na dijeti ili su prosto gladni

(Telegraf.rs)