Recept za carsku pitu kakvu do sada niste probali: Mekana i izdašna, a pravi se za 10 minuta
Osim što se brzo sprema, izuzetno je ukusna
Kada nemate puno vremena, a porodica je gladna - pita bez kora je uvek najbolji izbor. Baš takva je i svima omiljena - carska pita, kojoj skoro nijedan gurman ne može da odoli.
Carska pita, poznata još i kao španska pita, jedno je od onih jednostavnih jela kojima se kad ih jednom probate uvek rado vraćate. Ima brojnih verzija, ali ovaj recept je verovatno jedan od najboljih koji ćete probati.
Biće vam potrebno samo deset minuta da je umutite i još pola sata da je ispečete.
Sastojci:
- 4 jaja
- 500 gr brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 500 ml jogurta
- 200 ml ulja
- 150 gr sira
- 150 gr kačkavalja
- 4 kisela krastavca
- 150 gr šunke
- susam za posipanje
- 20 gr maslaca
Priprema:
U činiji umitite jaja i dodajte so, jogurt, ulje i sir, pa mešajte dok se sve fino ne sjedini. Krastavčiće, šunku, i kačkavalj iseckajte na kockice, pa sipajte u smesu. U posebnu činiju sipajte brašno i prašak za pecivo, pa smesu preručite tu.
Mešajte dok ne razbijete grudvice od brašna.
Pleh u kom ćete peći premažite maslacem i sipajte smesu, pa sve pospite susamom.
Stavite u rernu na 180 stepeni i pecite 30 minuta.
Pitu isecite na kocke željene veličine i poslužite uz jogurt.
Prijatno!
(Telegraf.rs)