Kremasta čorba sa tikvicama je sve što vam danas treba: Recept za osvežavajuće jelo koje rashlađuje
Priprema se brzo i lako, a ukus oduševljava
Posle napornog dana letnja osvežavajuća čorba puna vitamina je sve što vam je potrebno.
Leti svima najviše prijaju lagani obroci čija priprema ne oduzima previše vremena. Ova ukusna čorba idealno je jelo za celu porodicu, a ono što je najvažnije njena priprema je brza i laka.
Sastojci:
- 500 gr tikvica
- 60 ml ulja
- 1 glavica crnog luka
- 400 gr krompira
- 150 gr šargarepe
- 600 ml vode
- 350 ml mleka
- so, biber
- 1 kašičica belog luka
- 1 kašičica mirođije
- dvopek za dekoraciju
- 1 kašika maslinovog ulja po želji
Priprema:
Tikvice, šargarepu, crni luk i krompir oljuštite, pa isecite na sitne kockice. U veću šerpu sipajte ulje i stavite luk da se dinsta, a zatim dodajte ostalo povrće, kao i so i biber. Kada povrće omekša sipajte vodu i promešajte sve zajedno, pa kuvajte na jačoj vatri dok ne provri, a zatim smanjite temperaturu i ostavite da se krčka 20 minuta.
Blenderom umutite sve sastojke, postepeno sipajte mleko i dodajte mirođiju, beli luk i začine po želji.
Jelo dekorišite dvopekom ili starim zapečenim hlebom, a po želji za potpuniji ukus možete u svaku prociju da sipajte po jednu kašiku maslinovog ulja.
Prijatno!
(Telegraf.rs)