Pita od starog hleba, koju obožavaju deca i početnici u kuhinji: Recept za brzi i ukusni doručak
Malo sastojaka, a mnoštvo ukusa
Doručak je najvažniji obrok u toku dana, ali i obrok za čiju pripremu imamo najmanje vremena. Zato često posežemo za jednostavnim i brzim varijantama. Ovo je dobar predlog za pitu od starog hleba, sa malo sastojaka, a mnoštvom ukusa.
Veoma je jednostavna i moći će da je naprave i početnici u kuhinji. Osim toga, dobar je povod da iskoristite namirnice koje su vam se našle u frižideru i koje bi trebalo potrošiti. Varijacija na temu je mnogo, a mi vam donosimo naš predlog sastojaka.
Sastojci:
- 300 gr sitnog sira
- 3 jaja
- 30 ml ulja
- 200 ml jogurta
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 10 parčića starog hleba
- 100 gr šunke u listićima
- 100 gr kačkavalja u listićima
- so po ukusu
- origano za posipanje
Priprema:
Jaja, sir, jogurt, ulje i prašak za pecivo sjedinite u jednoličnu smesu i posolite po ukusu, ako je potrebno. Posudu u kojoj ćete peći pitu podmažite uljem.
Parčiće hleba umačite u preliv, pa poređajte jedan red u posudu. Preko toga stavite listove šunke i kačkavalja, a odozgo ponovo hleb natopljen prelivom od sira, pa pospite origanom.
Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)