Recept za kremasti namaz koji se topi u ustima: Brzi i zdrav doručak koji će obradovati vaša nepca
Fantastičan namaz koji se može koristiti za sendviče i pastu
Tikvice su skoro svima omiljeno letnje povrće, jer se mogu spremati na nebrojeno mnogo načina, a najbolja stvar kod njih je što su jeftine i što se u većini slučajeva spremaju brzo. Namaz od tikvica je upravo takav recept, a vaši ukućani će ga sigurno obožavati.
Najlepši je kada se namaže na vruć hleb, a ukoliko želite možete da dodate i meso ili suhomesnati proizvod za kompletan obrok.
Sastojci:
- 1 tikvica
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 vezica peršuna
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 kašika limunovog soka
- so, biber
- začini po želji
Priprema:
Opranu i očišćenu tikvicu narendajte i posolite, pa ostavite da odstoji 10 minuta, a zatim je ocedite. Sitno iseckajte crni i beli luk i peršun.
Na ulju propržite i jedan i drugi luk, pa dodajte tikvice i dinstajte umerenoj temperaturi uz mešanje sve dok ne ispari višak tečnosti. Dodajte kiselu pavlaku, pa sve začinite limunovim sokom i začinima.
Namaz ostavite da se ohladi, pa ga namažite na krišku hleba i uživajte.
Prijatno!
(Telegraf.rs)