Recept za kremasti namaz koji se topi u ustima: Brzi i zdrav doručak koji će obradovati vaša nepca

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fantastičan namaz koji se može koristiti za sendviče i pastu

Foto: Shutterstock

Tikvice su skoro svima omiljeno letnje povrće, jer se mogu spremati na nebrojeno mnogo načina, a najbolja stvar kod njih je što su jeftine i što se u većini slučajeva spremaju brzo. Namaz od tikvica je upravo takav recept, a vaši ukućani će ga sigurno obožavati.

Najlepši je kada se namaže na vruć hleb, a ukoliko želite možete da dodate i meso ili suhomesnati proizvod za kompletan obrok.

Sastojci:

  • 1 tikvica
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 vezica peršuna
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 1 kašika limunovog soka
  • so, biber
  • začini po želji

Priprema:

Opranu i očišćenu tikvicu narendajte i posolite, pa ostavite da odstoji 10 minuta, a zatim je ocedite. Sitno iseckajte crni i beli luk i peršun.

Na ulju propržite i jedan i drugi luk, pa dodajte tikvice i dinstajte umerenoj temperaturi uz mešanje sve dok ne ispari višak tečnosti. Dodajte kiselu pavlaku, pa sve začinite limunovim sokom i začinima.

Namaz ostavite da se ohladi, pa ga namažite na krišku hleba i uživajte.

Prijatno!

Video: Posni, zdravi, brzo se prave... Ovi kolačići su idealni za nedeljni doručak

(Telegraf.rs)