Iznutra mekana, a spolja hrskava: Tortilja punjena jajima, šunkom i kačkavaljem, gotova za 10 minuta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Finalni proizvod je ukusni obrok koji će obradovati sva vaša čula

Foto: Shutterstock

Želite da iznenadite ukućane bogatim i ukusnim doručkom? Ovaj recept uzdiže klasični omlet i tortilju na potpuno novi nivo, jer se pre svega lako sprema i nisu vam potrebne posebne kulinarske veštine da biste pripremili ovo jelo.

Sigurni smo da će ove tortilje postati jedna od vaših omiljenih slanih đakonija.

Sastojci:

  • 1 tortilja
  • 2 jaja
  • 50 gr šunke
  • 40 gr kačkavalja
  • so, biber
  • začini po želji
  • malo ulja

Priprema:

Jaja umitite, pa dodajte so i začine po želji. Nauljite tiganj, zagrejte ga, pa sipajte umućena jaja i preko stavite tortilju. Kada se jaja zapeku, okrenite ih zajedno sa tortiljom. Šunku iseckajte na kockice, a kačkavalj narendajte, pa stavite preko jaja.

Špatulom polako prekopite jednu stranu tako da napravite oblik valjka, a zatim pažljivo prebacite na tanjir i isecite tortilju na pola.

Jelo služite toplo uz omiljeni umak, jogurt ili sezonsku salatu.

Prijatno!

Video: Tortilja sa kajganom od spanaća i šampinjona

(Telegraf.rs)