Recept za pitu sa sirom i spanaćem od gotovih kora: Brzo se pravi, a ukusna je i sutradan
Sočna i puna ukusnog nadeva
U slanim ili slatkim kombinacijama pite su oduvek obožavane i ljudi ih rado jedu za doručak i večeru.
Mnoge žene razvijaju najlepše testo za kore - istina je da one kupovne kore nisu kao domaće. Ali, kada nemate vremena za razvijanje kora, a želite da obradujete ukućane ukusnim obrokom, i one kupovne će dobro doći, posebno ako ih filujete posebnim nadevom.
Ovu pitu možete da služite i toplu i hladnu, a čak će i sutradan biti sveža i ukusna kao da ste je tek napravili.
Sastojci:
- 500 gr kora
- 400 gr spanaća
- 1 kašika ulja za podmazivanje pleha
- 3 jaja
- 200 gr sira
- 180 gr grčkog jogurta
- 1 kašičica soli
- 100 ml ulja
- 100 ml vode
Priprema:
Spanać dobro operite i uklonite stabljiku. Poređajte listove jedan na drugi i isecite ga na tračice, pa ga ostavite sa strane.
Umutite jaja, dodajte so, grčki jogurt i sir. Kada se sve fino sjedini, dodajte spanać.
U zasebnoj posudi pomešajte ulje i vodu.
Pleh premažite sa malo ulja i stavite jednu koru, pa je namažite kašikom preliva napravljenim od ulja i vode. Odozgo stavite još jednu koru i ponovite postupak. Preko druge kore stavite tri kašike fila od spanaća, pa odozgo stavite dve kore koje ćete takođe premazati vodom, uljem i filom.
Postupak ponavljate sve dok imate kora i fila. Poslednje dve gore prelijte vodom i uljem.
Pitu pecite na 200 stepeni oko 35 minuta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)