Recept za topli sendvič iz tiganja: Neodoljivi spoj kačkavalja i hrskave slaninice
Ovaj topli sendvić će sigurno postati omiljeni obrok u vašoj kući
Ako tragate za receptom za brzi doručak koji će obožavati i vaši mališani, na pravom ste mestu. Priprema ovog sendviča ne zahteva puno vremena, a kao finalni proizvod dobićete ukusni obrok koji će vas oduševiti.
Uz dodatak kačkavalja i slanine, ovaj sendvič postaje pravo uživanje za gurmane.
U zavisnosti za koliko osoba spremate ovaj obrok namirnice možete da povećate.
Sastojci:
- 1 parče tost hleba
- 2 listića kačkavalja
- 2 lista slanine
- 2 jaja
- 10 gr putera
- 1 kašika kečapa
- pola kašičice peršuna
Priprema:
Krišku tost hleba isecite na dva jednaka dela. U posudi umitite jaja i dodajte so i peršun. Tiganj zagrejte, pa stavite maslac da se otopi. Sipajte jaja u tiganj i odmah zatim stavite obe polovine hleba koje ćete umočiti u jaja sa obe strane i ostaviti ih u tiganju.
Kada se jaja zapeku, okrenite ih na drugu stranu.
U drugi tiganj stavite listiće slanine da se isprže, a kada postanu hrskavi, sklonite ih sa strane.
Kada je i donja strana jaja gotova, viljuškom polako sve ivice prebacite u unutrašnjost. Odozgo premažite kečapom, pa poređajte kačkavalj i slaninu.
Sendvič preklopite po sredini i odložite na tanjir.
Služite ga toplog uz omiljenu salatu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)