Recept za topli sendvič iz tiganja: Neodoljivi spoj kačkavalja i hrskave slaninice

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj topli sendvić će sigurno postati omiljeni obrok u vašoj kući

Printskrin:Youtube/OMJ

Ako tragate za receptom za brzi doručak koji će obožavati i vaši mališani, na pravom ste mestu. Priprema ovog sendviča ne zahteva puno vremena, a kao finalni proizvod dobićete ukusni obrok koji će vas oduševiti.

Uz dodatak kačkavalja i slanine, ovaj sendvič postaje pravo uživanje za gurmane.

U zavisnosti za koliko osoba spremate ovaj obrok namirnice možete da povećate. 

Sastojci: 

  • 1 parče tost hleba
  • 2 listića kačkavalja
  • 2 lista slanine
  • 2 jaja
  • 10 gr putera
  • 1 kašika kečapa
  • pola kašičice peršuna

Priprema: 

Krišku tost hleba isecite na dva jednaka dela. U posudi umitite jaja i dodajte so i peršun. Tiganj zagrejte, pa stavite maslac da se otopi. Sipajte jaja u tiganj i odmah zatim stavite obe polovine hleba koje ćete umočiti u jaja sa obe strane i ostaviti ih u tiganju.

Kada se jaja zapeku, okrenite ih na drugu stranu.

U drugi tiganj stavite listiće slanine da se isprže, a kada postanu hrskavi, sklonite ih sa strane.

Kada je i donja strana jaja gotova, viljuškom polako sve ivice prebacite u unutrašnjost. Odozgo premažite kečapom, pa poređajte kačkavalj i slaninu.

Sendvič preklopite po sredini i odložite na tanjir.

Služite ga toplog uz omiljenu salatu.

Prijatno!

Video: Potreban je samo minut za preukusan početak dana

(Telegraf.rs)