Recept za hrskave i slasne štapiće sa fetom i kačkavaljem: Brzo se prave, a još brže jedu
Pecivo koje će zavoleti sve generacije
Sigurno ste se bar jednom našli u dilemi šta da spremite kada se pojave nenajavljeni gosti ili kada deci dođe društvo iz škole. Potrebno vam je jelo koje je brzo, ukusno i koje će ih zasititi, a mirisnom pecivu retko ko može da odoli.
Ovi slani štapići su idealno rešenje, jer su u kombinaciji sa suhomesnatim proizvodima i kiselim mlekom kompletan obrok.
Sastojci:
- 2 jaja
- 100 ml mleka
- kašičica soli
- 150 gr kačkavalja
- 120 gr feta sira
- kašičica peršuna
- kesica praška za pecivo
- 250 gr brašna
- 200 ml ulja za prženje
Priprema:
U posudi umutite jaja, pa dodajte so, prašak za pecivo, izrendani kačkavalj, feta sir, peršun i mleko, pa sve zajedno izmešajte. Dodajte brašno i dobro umesite, kako ne bi ostale grudvice. Testo ostavite malo da odmori, pa ga stavite na papir za pečenje i razvijte ga oklagijom.
Isecite testo po dužini tako da svaka tračica bude široka minimalno jedan centimetar, a zatim ih sve isecite na četiri jednaka dela. U zagrejano ulje ubacite štapiće i povremeno ih okrećite.
Kada porumene, gotovi su i spremni za jelo.
Prijatno!
(Telegraf.rs)