Recept za ukusne trougliće od testa: Mirisno i hrskavo pecivo koje ćete obožavati
Vaš dom će zamirisati na detinjstvo
Složićete se da niko ne može da odoli mirisu sveže pripremljenog peciva. Dovoljno je samo da zamislite ukus hrskavog testa i da odmah krenete sa pravljenjem ovog recepta.
Beskonačno je mnogo mogućnosti da napravite ukusne slane zavrzlame od testa, a ovo je jedno od najboljih.
Sastojci:
- 100 ml mleka
- 2 jaja
- 1 kašičica soli
- 100 gr kačkavalja
- 80 gr feta sira
- 1 kašika svežeg peršuna
- kesica praška za pecivo
- 350 gr brašna
- ulje za prženje
Priprema:
Feta sir iseckajte na kockice, pa ih stavite u veliku posudu i izgnječite viljuškom. Kačkavalj izrendajte na krupno rende i stavite ga u posudu sa feta sirom. Dodajte jaja, so, mleko, brašno, prašak za pecivo i peršun, pa umesite glatko testo.
Na radnu površinu sipajte malo brašna, stavite testo i podelite ga na dva jednaka dela, pa ih razvijte oklagijom u obliku kruga na jedan centimetar debljine.
Testo isecite na osam jednakih delova u obliku trougla.
Zagrejte tiganj, pa sipajte ulje. Posle dva minuta, kada se ulje dovoljno zagrejalo, pažljivo spustite trougliće u tiganj.
Pecite ih manje od minut na jednoj strani, a onda ih okrenite.
Stavite ih na papirni ubrus kako biste ih ocedili od viška masnoće, a onda poslužite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)