Recept za hrskave polpete od krompira koje nestaju u trenu: Doručak koji ćete često praviti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jelo kome je teško odoleti

Printskrin: Youtube/Ricette di Casa Mia

Ljubitelji krompira i kačkavalja koji tragaju za savršenim receptom sa ove dve namirnice, konačno mogu da odahnu. Ukusne polpete od krompira se jednostavno pripremaju, a kada uz ovaj obrok poslužite i omiljeni umak, nepca će vam biti zahvalna.

U nedostatku inspiracije za doručak, ovaj recept može poslužiti kao jedna od ideja.

Sastojci:

  • 500 gr krompira
  • 100 gr parizera
  • 3 jaja
  • 3 kašike brašna
  • kašika svežeg peršuna
  • 100 gr kačkavalja
  • so, biber
  • začini po ukusu
  • ulje za prženje

Priprema:

Krompir oljuštite i izrendajte na krupno rende, pa ga stavite u cediljku i pritiskajte kašikom nad sudoperom da biste ocedili višak vode. Parizer i kačkavalj narendajte, pa ih stavite u posudu zajedno sa krompirom.

Dodajte so, biber i začine po ukusu i sve promešajte. U posebnoj posudi umutite jaja, pa ih sipajte u posudu sa krompirom i parizerom. Dodajte tri kašike brašna i kašiku peršuna i sve promešajte.

Kašikom vadite pripremljenu smesu, pa je polako spuštajte u zagrejano ulje.

Kada porumene, odložite ih na papirni ubrus kako bi upio višak masnoće.

Služite ih tople.

Prijatno!

Video: Hrskavi, neobični, a preukusni! Probajte da napravite harmonika krompiriće

(Telegraf.rs)