Recept za hrskave polpete od krompira koje nestaju u trenu: Doručak koji ćete često praviti
Jelo kome je teško odoleti
Ljubitelji krompira i kačkavalja koji tragaju za savršenim receptom sa ove dve namirnice, konačno mogu da odahnu. Ukusne polpete od krompira se jednostavno pripremaju, a kada uz ovaj obrok poslužite i omiljeni umak, nepca će vam biti zahvalna.
U nedostatku inspiracije za doručak, ovaj recept može poslužiti kao jedna od ideja.
Sastojci:
- 500 gr krompira
- 100 gr parizera
- 3 jaja
- 3 kašike brašna
- kašika svežeg peršuna
- 100 gr kačkavalja
- so, biber
- začini po ukusu
- ulje za prženje
Priprema:
Krompir oljuštite i izrendajte na krupno rende, pa ga stavite u cediljku i pritiskajte kašikom nad sudoperom da biste ocedili višak vode. Parizer i kačkavalj narendajte, pa ih stavite u posudu zajedno sa krompirom.
Dodajte so, biber i začine po ukusu i sve promešajte. U posebnoj posudi umutite jaja, pa ih sipajte u posudu sa krompirom i parizerom. Dodajte tri kašike brašna i kašiku peršuna i sve promešajte.
Kašikom vadite pripremljenu smesu, pa je polako spuštajte u zagrejano ulje.
Kada porumene, odložite ih na papirni ubrus kako bi upio višak masnoće.
Služite ih tople.
Prijatno!
(Telegraf.rs)