Bajadera torta bez pečenja: Recept koji se pravi očas posla, prava simfonija ukusa za sladokusce

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sa ovom poslasticom zadovoljićete kriterijume i najizbirljivijih gostiju

Printskrin: Youtube/Moi Domasni Recepti

Ukoliko vam stižu iznenadni gosti, pa nemate mnogo vremena da napravite neku komplikovanu tortu, a stalo vam je da ih domaćinski počastite, idealno rešenje je recept  za bajadera tortu koja se pravi za 15 minuta.

Ova ukusna čokoladna poslastica zadovoljiće kriterijume i najizbirljivijih gostiju. 

Sastojci:

  • 500 gr mlevenog keksa 
  • 100 ml soka od pomorandže
  • 3 vanilin šećera 
  • 350 gr margarina 
  • 400 gr čokolade za kuvanje
  • 1 l mleka 
  • 4 žumanca
  • 3 kesice pudinga od vanile 
  • 13 kašika šećera
  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 gr oraha

Priprema:

Pomešajte 400 grama mlevenog keksa sa sokom od pomorandže, jednim vanilin šećerom i 100 grama umućenog margarina. Od toga formirajte koru željenog oblika.

Napravite preliv za koru tako što ćete rastopiti 100 grama čokolade u 30 ml mleka. Preliv sipajte preko kore.

Umutite žumanca, puding, šećer, dva vanilin šećera i preostalo mleko, pa sve skuvajte na pari.

Fil prohladite, pa u njega dodajte 250 gr umućenog margarina. Podelite ga na dva dela. U jedan deo dodajte 100 grama mlevenog keksa i 100 grama oraha koje ste prethodno samleli. Rastopite 200 grama čokolade i dodajte u drugu polovinu fila. Ostavite filove da se prohlade.

Na koru od keksa prvo stavite fil sa čokoladom, pa onda na njega fil sa orasima i keksom.

Tortu stavite u frižider da se stegne. Napravite glazuru tako što ćete 200 gr čokolade rastopiti u 200 ml slatke pavlake. Malo prohladite ganaš, pa njime premažite celu tortu. Vratite je u frižider da se dobro ohladi.

Prijatno! 

Video: Parče torte 1000 dolara? Daj odmah 3 komada

(Telegraf.rs)