Bajadera torta bez pečenja: Recept koji se pravi očas posla, prava simfonija ukusa za sladokusce
Sa ovom poslasticom zadovoljićete kriterijume i najizbirljivijih gostiju
Ukoliko vam stižu iznenadni gosti, pa nemate mnogo vremena da napravite neku komplikovanu tortu, a stalo vam je da ih domaćinski počastite, idealno rešenje je recept za bajadera tortu koja se pravi za 15 minuta.
Ova ukusna čokoladna poslastica zadovoljiće kriterijume i najizbirljivijih gostiju.
Sastojci:
- 500 gr mlevenog keksa
- 100 ml soka od pomorandže
- 3 vanilin šećera
- 350 gr margarina
- 400 gr čokolade za kuvanje
- 1 l mleka
- 4 žumanca
- 3 kesice pudinga od vanile
- 13 kašika šećera
- 200 ml slatke pavlake
- 100 gr oraha
Priprema:
Pomešajte 400 grama mlevenog keksa sa sokom od pomorandže, jednim vanilin šećerom i 100 grama umućenog margarina. Od toga formirajte koru željenog oblika.
Napravite preliv za koru tako što ćete rastopiti 100 grama čokolade u 30 ml mleka. Preliv sipajte preko kore.
Umutite žumanca, puding, šećer, dva vanilin šećera i preostalo mleko, pa sve skuvajte na pari.
Fil prohladite, pa u njega dodajte 250 gr umućenog margarina. Podelite ga na dva dela. U jedan deo dodajte 100 grama mlevenog keksa i 100 grama oraha koje ste prethodno samleli. Rastopite 200 grama čokolade i dodajte u drugu polovinu fila. Ostavite filove da se prohlade.
Na koru od keksa prvo stavite fil sa čokoladom, pa onda na njega fil sa orasima i keksom.
Tortu stavite u frižider da se stegne. Napravite glazuru tako što ćete 200 gr čokolade rastopiti u 200 ml slatke pavlake. Malo prohladite ganaš, pa njime premažite celu tortu. Vratite je u frižider da se dobro ohladi.
Prijatno!
(Telegraf.rs)