Recept za božanstvene slane palačinke: Ukus i miris testa koji će vam ulepšati početak dana
Jelo kome retko ko može da odoli
Ko je za palačinke? Pitanje na koje se skoro nikad ne daje negativan odgovor. Proveren način da ulepšate svoj i dan najbližih je zapravo vrlo jednostavan - napravite palačinke i uživajte u porodičnom doručku.
Svaka domaćica ima svoj recept po kom joj testo za palačinke svaki put ispadne savršeno, ali ako volite da eksperimentišete u kuhinji, sigurno je da će vam se i ovaj način pripreme dopasti.
Sastojci:
- 4 jaja
- kašičica soli
- 350 ml mleka
- 250 gr brašna
- 200 gr kačkavalja
- pola kašičice bibera
- začini po ukusu
- jedan mladi luk
- ulje za prženje
Priprema:
U posudi umutite jaja, pa dodaje so, mleko i brašno. Sve dobro promešajte kako ne bi ostale grudvice od brašna.
Kačkavalj narendajte na krupno redne, a mladi luk iseckajte na sitno. Kačkavalj i luk stavite u smesu za palačinke, pa dodajte biber i začine po želji. Smesu promešajte.
Tiganj zagrejte, pa sipajte ulje, a kada se ono zagreje kutlačom zahvatite smesu i izlijte je u tiganj. Smanjite temperaturu, pa stavite poklopac preko tiganja i ostavite palačinku da se prži dva do tri minuta.
Kada donja strana porumeni, okrenite je na drugu stranu. Postupak ponavljate sve dok imate materijala.
Palačinke služite uz omiljeni suhomesnati proizvod ili sirni namaz.
Prijatno!
(Telegraf.rs)