Recept za slanu rozen tortu: Pravi se za 15 minuta, a ukus će vas očarati
Ova jednostavna slana đakonija pravi se brzo i jednostavno
Recept za ovu jednostavnu slanu tortu sa rozen koricama, idealan je izbor za kaloričan i zasitan obrok, ali i kao predjelo za slavlje.
Pored toga što je izdašna i kremasta, ali i neobičnog spoja različitih ukusa, ova slana đakonija deluje izuzetno dekorativno.
Pravi se za tren oka, nema pečenja kora, ni komplikovanih slanih filova.
Sastojci:
- 1 pakovanje slanih rozen kora
- 500 gr feta sira
- 300 gr krem sira
- 200 gr kajmaka
- 100 ml majoneza
- 100 gr margarina
- 200 gr pečenice
- 200 gr pilećeg filea u omotu
- 3 jaja
- 2 pune kašike ajvara
- 4-5 kiselih krastavčića
- 100 gr kačkavalja
Priprema:
Umutite mikserom krem sir i kajmak, pa postepeno dodajte feta sir i majonez. Posebno penasto umutite margarin, pa mu dodajte kašiku po kašiku fila. Kad se sve lepo sjedini, podelite fil na 8 delova.
Uzmite prvu rozen koru, stavite je na poslužavnik, premažite je polovinom prvog dela fila, poređajte pileći file tako da ima što manje šupljina, pa premažite ostatkom prvog dela fila.
Preko stavite drugu koru. U drugi deo fila izrendajte jedno i po jaje i izmešajte, pa nanesite na koru. Preko stavite treću koru. U treći deo fila stavite kašiku ajvara, promešajte, pa nanesite na koru.
Stavite i četvrtu koru, na nju nanesite polovinu četvrtog dela fila, poređajte pečenicu, pa premažite ostatkom fila.
Stavite petu koru. U njega dodajte sitno izrendane kisele krastavčiće, promešajte fil i nanesite ga na koru.
Stavite šestu koru, pa nanesite šesti fil sa ajvarom.
Stavite sedmu koru, pa nanesite sedmi fil sa narendanim 1,5 jajetom.
Na kraju ide osma kora i osmi deo fila koji je samo osnovni bez dodataka.
Stavite tortu u frižider da se stegne. Neposredno pre služenja narendajte kačkavalj na sitno. Secite na kockice i po želji ukrasite kolutićima krastavaca.
Prijatno!
(Telegraf.rs)