Recept za bundevaru od gotovih kora: Miris cimeta i jeseni zovu na još jedno parče
Ukusna i sutradan
Složićete se da retko šta može da parira mirisu bundeve i cimeta u toku hladnih jesenjih dana. Sliku već možete da zamislite - topao čaj, ukusna bundevara i siti ukućani. Samo još fali savršen recept koji će vam uspeti baš svaki put.
Obradujte svoje voljene hrskavom i slatkom pitom od bundeve.
Sastojci:
- 500 gr gotovih kora za baklavu
- 10 kašika šećera
- 2 kesice vanilinog šećera
- 10 gr cimeta
- 100 ml ulja
- 1 kg bundeve
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Bundevu prepolovite na dva dela, pa očistite unutrašnjost od semenki, a onda je isecite na kriške. Svaku krišku izrendajte na krupno rende, pa sve stavite u veliku posudu.
U bundevu dodajte vanilin i običan šećer, kao i cimet, pa sve izmešajte. Posudu prekrijte krpom, pa ostavite 15 minuta da bundeva pusti višak vode.
Na radnu površinu stavite jednu koru i premažite je uljem, sve do ivica. Odozgo stavite još dve kore, s tim što ćete samo treću premazati uljem, a onda odgore staviti još jednu koru.
Smesu od bundeve pomešajte, pa odvadite tri kašike i rasporedite ih po kori.
Koru zarolajte u rolat.
Postupak ponavljate sve dok imate materijala.
Pleh u kom ćete peći premažite uljem, pa poređajte rolate. Svaki rolat namažite sa malo ulja.
Pleh stavite u hladnu rernu, pa uključite na 180 stepeni i pecite sat vremena.
Kada je bundevara gotova, izvadite je iz rerne, prekrijte krpom i ostavite 10 minuta da se prohladi, a onda je pospite šećerom u prahu.
Isecite je i poslužite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)