Recept za bundevaru od gotovih kora: Miris cimeta i jeseni zovu na još jedno parče

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukusna i sutradan

Printskrin: Youtube/Domaći Recepti

Složićete se da retko šta može da parira mirisu bundeve i cimeta u toku hladnih jesenjih dana. Sliku već možete da zamislite - topao čaj, ukusna bundevara i siti ukućani. Samo još fali savršen recept koji će vam uspeti baš svaki put.

Obradujte svoje voljene hrskavom i slatkom pitom od bundeve.

Sastojci:

  • 500 gr gotovih kora za baklavu
  • 10 kašika šećera
  • 2 kesice vanilinog šećera
  • 10 gr cimeta
  • 100 ml ulja
  • 1 kg bundeve
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Bundevu prepolovite na dva dela, pa očistite unutrašnjost od semenki, a onda je isecite na kriške. Svaku krišku izrendajte na krupno rende, pa sve stavite u veliku posudu.

U bundevu dodajte vanilin i običan šećer, kao i cimet, pa sve izmešajte. Posudu prekrijte krpom, pa ostavite 15 minuta da bundeva pusti višak vode.

Na radnu površinu stavite jednu koru i premažite je uljem, sve do ivica. Odozgo stavite još dve kore, s tim što ćete samo treću premazati uljem, a onda odgore staviti još jednu koru.

Smesu od bundeve pomešajte, pa odvadite tri kašike i rasporedite ih po kori.

Koru zarolajte u rolat.

Postupak ponavljate sve dok imate materijala.

Pleh u kom ćete peći premažite uljem, pa poređajte rolate. Svaki rolat namažite sa malo ulja.

Pleh stavite u hladnu rernu, pa uključite na 180 stepeni i pecite sat vremena.

Kada je bundevara gotova, izvadite je iz rerne, prekrijte krpom i ostavite 10 minuta da se prohladi, a onda je pospite šećerom u prahu.

Isecite je i poslužite.

Prijatno!

Video: Potaž od bundeve sa salsom od maslina

(Telegraf.rs)