Recept za rolat od mlevenog mesa: Savršen izbor za gurmanski nedeljni ručak koji se lako sprema

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored toga što je ukusan, ovaj rolat je i pravi ukras na trpezi

Foto: Shutterstock

Nedeljni ručak za većinu domaćica pravi je izazov, pa je od pomoći obogatiti kućni jelovnik novim receptom kome će se ukućani obradovati.

Rolat od mlevenog mesa u koji ćete dodati slaninicu, kačkavalj, crne maslinke i šargarepu odličan je izbor da vaš nedeljni ručak bude bogat i drugačiji. Takođe, ovaj rolat izgleda dekorativno i mnoge domaćice ga prave kao predjelo u okviru slavske trpeze, znajući da će njegovim ukusom i izgledom oduševiti i ukućane i goste. 

Prednost ovog jela je što se lako sprema, ukusno je, a dok ga ostavite da odstoji ili dok se peče u rerni, imate vremena i za obavljanje drugih kućnih poslova koji čekaju sve domaćice vikendom.

Sastojci: 

  • 750 gr mešanog mlevenog mesa (junetina i svinjetina) 
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 jaje
  • 100 gr dimljene slaninice
  • 100 gr kačkavalja
  • 10 komada crnih maslinki bez koštica
  • 1 barena šargarepa
  • so, biber, suvi začin 
  • malo seckanog peršuna
  • malo bosiljka ili nane za ukrašavanje
  • 1 kašika ulja
  • 3 kašike prezli

Priprema: 

Obarite šargarepu. Iseckajte sitno crni luk, dodajte mleveno meso, jaja, začine, ulje i prezlu. Ovome dodajte na sitne kockice iseckanu slaninu, kačkavalj, šargarepu i crne maslinke, kao i seckani peršun. Sve to zamesite u glatku masu.

Stavite u frižider dva sata da se dobro ohladi, a onda izvadite na pripremljenu aluminijumsku foliju, rastanjite meso u pravougaonik, pa formirajte rolat.  Zavijte rolat u foliju i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni.

Pecite 35 minuta, a onda skinite foliju i pecite ga još desetak minuta.

Ostavite rolat da se malo prohladi, a onda ga isecite na parčiće željene širine, pa ukrasite listićima bosiljka ili nane. Uz ovaj rolat, kao prilog, možete da poslužite krompir pire, kao i kupus salatu.

Prijatno!

Video: Ovaj rolat od piletine i slanine baca najizbirljivije goste u trans

(Telegraf.rs)