Recept za rolat od mlevenog mesa: Savršen izbor za gurmanski nedeljni ručak koji se lako sprema
Pored toga što je ukusan, ovaj rolat je i pravi ukras na trpezi
Nedeljni ručak za većinu domaćica pravi je izazov, pa je od pomoći obogatiti kućni jelovnik novim receptom kome će se ukućani obradovati.
Rolat od mlevenog mesa u koji ćete dodati slaninicu, kačkavalj, crne maslinke i šargarepu odličan je izbor da vaš nedeljni ručak bude bogat i drugačiji. Takođe, ovaj rolat izgleda dekorativno i mnoge domaćice ga prave kao predjelo u okviru slavske trpeze, znajući da će njegovim ukusom i izgledom oduševiti i ukućane i goste.
Prednost ovog jela je što se lako sprema, ukusno je, a dok ga ostavite da odstoji ili dok se peče u rerni, imate vremena i za obavljanje drugih kućnih poslova koji čekaju sve domaćice vikendom.
Sastojci:
- 750 gr mešanog mlevenog mesa (junetina i svinjetina)
- 1 glavica crnog luka
- 1 jaje
- 100 gr dimljene slaninice
- 100 gr kačkavalja
- 10 komada crnih maslinki bez koštica
- 1 barena šargarepa
- so, biber, suvi začin
- malo seckanog peršuna
- malo bosiljka ili nane za ukrašavanje
- 1 kašika ulja
- 3 kašike prezli
Priprema:
Obarite šargarepu. Iseckajte sitno crni luk, dodajte mleveno meso, jaja, začine, ulje i prezlu. Ovome dodajte na sitne kockice iseckanu slaninu, kačkavalj, šargarepu i crne maslinke, kao i seckani peršun. Sve to zamesite u glatku masu.
Stavite u frižider dva sata da se dobro ohladi, a onda izvadite na pripremljenu aluminijumsku foliju, rastanjite meso u pravougaonik, pa formirajte rolat. Zavijte rolat u foliju i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni.
Pecite 35 minuta, a onda skinite foliju i pecite ga još desetak minuta.
Ostavite rolat da se malo prohladi, a onda ga isecite na parčiće željene širine, pa ukrasite listićima bosiljka ili nane. Uz ovaj rolat, kao prilog, možete da poslužite krompir pire, kao i kupus salatu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)