Pikantne papričice punjene sirom: Recept za zimnicu koja će vas ugrejati za tili čas

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nešto novo, neobično i neverovatno ukusno!

Foto: Telegraf.rs

Domaćice koje se drže tradicije i radije prave zimnicu nego što je kupuju u marketima svake jeseni požele da obogate asortiman koji će ponuditi članovima porodice.

Za one koji su gurmani i vole da uz povrće pojedu i nešto konkretnije predlažemo novi recept - pikantne papričice punjene sirom i zalivene maslinovim uljem. Savršeno se slažu uz vruć doamći hleb ili pogaču, a mogu da budu i deo bogatog slavskog predjela.

Sastojci:

  • 25 gr soli
  • 25 gr šećera
  • 0,5 dl alkoholnog sirćeta
  • pola litra vode
  • 25-30 mini papričica
  • 150 gr punomasnog mekog sira
  • ruzmarin
  • origano
  • maslinovo ulje

Priprema:

U šerpu sipajte so, šećer, sirće i vodu, pa ostavite da provri. Za to vreme papričice operite i očistite. Proključalu tečnost sklonite sa ringle, u nju dodajte papričice i ohladite.

Za punjenje usitnite sir i dodajte ruzmarin i origano. Sve sjedinite.

Svaku papričicu napunite smesom od sira. Kad napunite sve papričice, stavite ih u teglu i sipajte maslinovo ulje do vrha.

Pasterizujte tako što ćete teglu okrenuti na poklopac i staviti u šerpicu sa hladnom vodom. Ostavite da proključa i od momenta kada proključa ostavite 10 minuta na ringli, zatim isključite ringlu, a teglu ostavite u šerpici da se ohladi do sutradan.

Prijatno!

(Telegraf.rs)