Pikantne papričice punjene sirom: Recept za zimnicu koja će vas ugrejati za tili čas
Nešto novo, neobično i neverovatno ukusno!
Domaćice koje se drže tradicije i radije prave zimnicu nego što je kupuju u marketima svake jeseni požele da obogate asortiman koji će ponuditi članovima porodice.
Za one koji su gurmani i vole da uz povrće pojedu i nešto konkretnije predlažemo novi recept - pikantne papričice punjene sirom i zalivene maslinovim uljem. Savršeno se slažu uz vruć doamći hleb ili pogaču, a mogu da budu i deo bogatog slavskog predjela.
Sastojci:
- 25 gr soli
- 25 gr šećera
- 0,5 dl alkoholnog sirćeta
- pola litra vode
- 25-30 mini papričica
- 150 gr punomasnog mekog sira
- ruzmarin
- origano
- maslinovo ulje
Priprema:
U šerpu sipajte so, šećer, sirće i vodu, pa ostavite da provri. Za to vreme papričice operite i očistite. Proključalu tečnost sklonite sa ringle, u nju dodajte papričice i ohladite.
Za punjenje usitnite sir i dodajte ruzmarin i origano. Sve sjedinite.
Svaku papričicu napunite smesom od sira. Kad napunite sve papričice, stavite ih u teglu i sipajte maslinovo ulje do vrha.
Pasterizujte tako što ćete teglu okrenuti na poklopac i staviti u šerpicu sa hladnom vodom. Ostavite da proključa i od momenta kada proključa ostavite 10 minuta na ringli, zatim isključite ringlu, a teglu ostavite u šerpici da se ohladi do sutradan.
Prijatno!
(Telegraf.rs)