Recept za rolovani krompir u slaninici: Jedan začin daje mu poseban ukus

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo jednostavno jelo od davnina je jedno od omiljenih na trpezama u Srbiji

Foto: Pixabay

Pekarski krompir, pa još sa slaninicom jelo je koje je rado viđeno od davnina na trpezama širom Srbije i Balkana.

Recept koji vam donosimo je nešto malo drugačiji zbog začina koji se ne koristi tako često na našim prostorima, a koji ovom jelu daje posebnu čar.

Sastojci: 

  • 1 kg krompira
  • 200 gr slanine isečene na listove 
  • biber, so, suvi biljni začin
  • malo ulja 
  • nekoliko listova žalfije

Priprema:

Kropmir oljuštite, operite ga i ako je manji isecite ga na polovine, a onaj veći na četvrtine. Svako parče krompira uvijte u list slanine i poređajte na uljem podmazan pleh.

Posolite, pobiberite i dodajte suvi začin. Po vrhu poređajte listove suve žalfije. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite 50 minuta.

Poslužite toplo, uz salatu po želji.

Prijatno!

(Telegraf.rs)