Recept za rolovani krompir u slaninici: Jedan začin daje mu poseban ukus
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Ovo jednostavno jelo od davnina je jedno od omiljenih na trpezama u Srbiji
Foto: Pixabay
Pekarski krompir, pa još sa slaninicom jelo je koje je rado viđeno od davnina na trpezama širom Srbije i Balkana.
Recept koji vam donosimo je nešto malo drugačiji zbog začina koji se ne koristi tako često na našim prostorima, a koji ovom jelu daje posebnu čar.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 200 gr slanine isečene na listove
- biber, so, suvi biljni začin
- malo ulja
- nekoliko listova žalfije
Priprema:
Kropmir oljuštite, operite ga i ako je manji isecite ga na polovine, a onaj veći na četvrtine. Svako parče krompira uvijte u list slanine i poređajte na uljem podmazan pleh.
Posolite, pobiberite i dodajte suvi začin. Po vrhu poređajte listove suve žalfije. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite 50 minuta.
Poslužite toplo, uz salatu po želji.
Prijatno!
(Telegraf.rs)