Pileća bela čorba, idealna za jesenje dane: Najbrži recept za jelo na kašiku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj recept mogu da naprave i početnici u kuhinji

Foto: Shutterstock

Svaka domaćica zna koliko je ukusna i zdrava domaća čorba, i samo joj je potreban pravi recept koji će zaseniti sve one koje je probala do sada. 

Bela čorba je jelo koje se sigurno najčešće priprema na svim trpezama. Veoma je ukusna i osvežavajuća, a komadići belog mesa kombinovani sa povrćem i pavlakom su pun pogodak.

Ova čorba se jednostavno priprema, a verujemo da će onima koji vole jela "na kašiku" biti kompletan obrok.

Sastojci:

  • 500 gr pilećeg belog mesa
  • 2 šargarepe
  • 2 krompira
  • glavica crnog luka
  • 1 žumance
  • 150 ml pavlake za kuvanje
  • 1 limun
  • so, biber
  • peršun
  • ulje

Priprema:

Luk, šargarepu, piletinu i krompir očistite i iseckajte na kockice. Šerpu zagrejte, sipajte malo ulja, pa stavite luk da se dinsta i pospite ga začinima.

Kada luk postane staklast, sipajte čašu vode i smanjite temperaturu. Kada voda ispari, u luk dodajte meso, pa prelijte sa jednom čašom vode.

Kada je isparila skoro sva voda, a meso promenilo boju, dodajte povrće, pa nalijte 2 litre vode, dodajte so i ostavite da provri. Potom smanjite vatru i ostavite da se čorba tako kuva dok svi sastojci ne omekšaju. S vremena na vreme promešajte čorbu.

Ukoliko volite ređu čorbu, u toku kuvanja možete dolivati malo vode.

Umutite žumance sa pavlakom i sipajte u čorbu, pa sve dobro promešajte. Šerpu sklonite sa ringle, pa u čorbu iscedite limunov sok i pospite peršunovim listom. Služite toplo.

Prijatno!

Video: Supa koja može da ujede! U Japanu služe nudle s piranama

(Telegraf.rs)