Američka pita sa slaninom i pečurkama: Probajte za vikend nešto drugačije za doručak

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova izdašna pita sa slaninom i pečurkama će naterati svakoga da požuri za sto na doručak

Foto: Shutterstock

Vikendom možete da izdvojite malo vremena za pripremu doručka, a mi vam preporučujemo recept za izdašnu pitu sa slaninom i pečurkama, spremljena na američki način, a koja će razbuditi sve ukućane.

Toliko je ukusna da ćete poželeti da je spremite i za večeru.

Sastojci:

Za testo

  • 300 g brašna
  • 225 g margarina
  • 100 ml veoma hladne vode
  • 1-2 kašike šećera
  • 1 kašičica soli

Za punjenje

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 luk, sitno isečen
  • 3 režnja slanine, uklonjena kora, iseckana
  • 200 g pečuraka, narezanih
  • 2 kašičice timijana
  • 2 jaja

Priprema: 

Margarin izvadite iz frižidera i isecite ga na kockice oko jedan centimetar veličine. U mikseru za testo prvo promešajte brašno, dodajte so i šećer, a zatim iseckani puter i mešajte oko 30 sekundi.

Vodu dodajite postepeno i testo treba da bude spremno za 60 sekundi. Nemojte previše mesiti testo da se ne ugreje. Ono ne treba da bude previše vlažno.

Kada je testo gotovo, ostavite ga u frižideru dok pripremate fil za pitu. Zagrejte rernu na 220°C. Stavite pleh u rernu. Zagrejte ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i slaninu. Pržite četiri minuta. Dodajte pečurke i timijan. Pržite još tri minuta.

Izvadite testo iz frižidera, razvucite ga oklagijom da bude malo veći od kalupa u kojem ćete da pečete američku pitu.

Izvadite pleh iz rerne. Kalup dobro namažite margarinom, a zatim razvijeno testo oklagijom prenesite u kalup.

Stavite mešavinu slanine preko testa. Umutite jaja, pavlaku, so i biber. Prelijte preko mešavine slanine.

Pecite 30 minuta ili dok ne napuhne i porumeni.

Video: Recept za testeninu hrskaviju od čipsa: Ukus koji se pamti

(Telegraf.rs)