Recept za kiflice sa kajmakom: Ovom slasnom zalogaju nemoguće je odoleti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pecivo koje kada jednom probate pravićete ponovo

Foto: Pixabay

Mnoge domaćice imaju svoj "eksluzivni" recept za testo od koga prave domaće kiflice, kao i punjenje koje koriste. Međutim, ovako napravljene su sigurno jedinstvene.

Ovom slasnom zalogaju posebnu čar daje punjenje i zbog toga mu je nemoguće odoleti.

Sastojci: 

  • 2,5 dl vode
  • 2,5 dc mleka
  • 40 gr kvasca
  • 2 kašičice šećera
  • 1 kašika soli
  • 2 dl ulja
  • 900 gr brašna tip 400 glatko
  • 200 gr kajmaka
  • margarin za premazivanje
  • susam 

Priprema: 

Zamutite kvasac u mlako mleko, pa dodajte šećer. Dobro promešajte da se kvasac otopi i odmah zamesite testo sa ostalim sastojcima.

Ostavite malo da se odmori, pa podeliti na dve jufke, a ako hoćete da vam kiflice budu manje podeliti na više manjih.

Razvijte jufke pa ih isecite na šest ili na osam trouglova, u zavinosti od toga koju veličinu kiflica želite.

Na svako parče razvijenog testa staviti po malo  kajmaka, umotajte kiflice i složite u nauljen pleh.

Ostavite testo 20 minuta da naraste. Premažite svaku sa malo otopljenog margarina i pospite susamom.

Pecite kifle u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumene.

Poslužite ih tople.

Prijatno!

Video: Ovaj pekar je toliko vešt da za minut iseče 500 kiflica

(Telegraf.rs)