Recept za pica burek kao iz pekare: Hrskav i pun nadeva postaće vaš omiljeni doručak

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najbolji način da započnete dan

Foto: Shutterstock

Svi smo se uželeli toplih i kaloričnih obroka za doručak, jer smo ih u toku leta izbegavali u širokom krugu. 

A ima li šta lepše od bureka koji se zalije čašom jogurta? U jednom ćete se složiti - hrskavom zalogaju s ukusnim nadevom niko ne može da odoli.

Iako se na našim prostorima u većini slučajeva burek sprema sa mesom ili sirom, nećete pogrešiti ni sa pica burekom.

Jedna namirnica se razlikuje od osnovnih sastojaka za picu, a to je kuvano jaje koje će ovom jelu dati specifičan i bogat ukus.

Sastojci:

  • 500 gr kora za pitu
  • 200 gr pečenice ili šunke
  • 150 gr kačkavalja
  • pola kesice praška za pecivo
  • 120 ml ulja
  • jedno kuvano jaje
  • 250 ml mlake vode
  • 150 gr kečapa
  • origano

Priprema:

Okrugli pleh podmažite uljem, pa stavite jednu koru na dno i nauljite je.

Sledeće dve kore zgužvajte, nauljite i stavite ih na prvu koru. Postupak ponavljate dok ne potrošite polovinu kora.

U posudu sipajte mlaku vodu i dodajte prašak za pecivo, a onda tom vodom poprskajte naslagane kore.

Premažite ih kečapom, pa poređajte pečenicu ili šunku, izrendani kačkavalj, ustinjeno kuvano jaje i sve pospite origanom.

Preostale kore nauljite i poprskajte sa malo vode, pa ih gužvajte i ređajte. Postupak ponavljate sve dok imate kora.

Burek pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.

Posle 15 minuta, pleh izvadite iz rerne, pa ga prekrijte folijom, kako kore ne bi izgorele.

Burek secite dok je vruć i služite uz čašu jogurta.

Prijatno!

Video: Srbi uče svet kako se pravi pica

(Telegraf.rs)