Savršenstvo zalogaja: Čokoladni kolač koji se topi u ustima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pogledajte recept za neodoljiv dezert

Ovo je kolač koji se služi u svim prilikama.

Toliko je lagan da se doslovno topi ustima.

Bilo da ga pravite za svečanu večeru ili uz neobavezeni branč, nećete pogrešiti.

Za pripremu ovog dezerta trebaće vam:

  • 145 gr istopljenog putera
  • 360 gr šećera
  • 120 gr brašna
  • 60 gr kakao praha
  • 3 jaja

Način pripreme:

Sve sastojke pomešajte. Dobijenu smesu mešajte dok ne postane homogena. Sipajte je u pleh, pa ubacite u rernu.

Pecite na 160 stepeni oko 35 minuta.

Kada se kolač ohladi, pospite ga šećerom u prahu i uživajte.

Detaljan recept pogledajte u videu na početku teksta.

Video: Dezert gotov za 10 minuta: Od starih banana do sočnog kolača

(Telegraf.rs)