Recept za pitu sa višnjama i grizom: Ukus koji podseća na detinjstvo i bakinu kuhinju
Jednostavno, a ukusno
Da li postoji nešto lepše od pite koja se pravi od puno fila i malo kora? Hrskavi zalogaj koji vas čeka spolja samo je uvod u raj koji se krije među korama.
Pita sa grizom i višnjama neodoljivo podseća na bezbrižno doba kada se kućom širio miris bakine domaće pite. Verujemo da svaka domaćica u zamrzivaču ima zamrznute višnje, a ova pita je idealna prilika da ih iskoristite.
Priprema je vrlo jednostavna, jer se svi sastojci mere čašom od jogurta.
Sastojci:
- pakovanje tankih kora za pitu
- 3 jaja
- čaša jogurta
- čaša šećera
- pola čaše ulja
- 1 čaša griza
- 2 kesice vanil šećera
- 1 prašak za pecivo
- 300 gr višanja
Priprema:
U posudi dobro umutite jaja, pa dodajte jogurt, ulje, prašak za pecivo, griz, vanilin šećer i kristal šećer.
Na radnu površinu stavite jednu koru i premažite je smesom od griza. Preko te, stavite još jednu koru i nju takođe premažite.
Na treću koru poređajte višnje.
Kore uvijte u rolat i ređajte u pleh obložen pek papirom.
Postupak ponavljate sve dok imate materijala. Viškom smese od griza prelijte rolate.
Pitu pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.
Gotovu pitu ostavite da se prohladi, pa je poslužite. Po želji je možete posuti šećerom u prahu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)