Dekorativno, a ukusno predjelo koje će sve oduševiti: Jestiva jelka sa neodoljivim punjenjem

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept je podložan promenama, pa je moguće napraviti ga i u slatkoj, ali i u slanoj varijanti

Foto: Shutterstock

Kako su novogodišnji praznici i sinonim za ogromne gužve, privođenje poslova kraju, pa i pripremu svečanije trpeze, tako mnogi pribegavaju jednostavnim, a efektnim rešenjima.

Većini je stalno da osim što će jelo biti ukusno, bude dekorativno i lepo ukrašeno, pa i u skladu sa novogodišnjom temom.

Zato vam donosimo najjednostavniji recept za ukusnu jelku od testa, koja je podložna promenama, pa je tako možete napraviti i slatku i slanu .

Sastojci:

  • 500 gr lisnatog testa (2 x 250 gr)
  • 3 pune kašike pesto sosa
  • 200 gr kačkavalja
  • 10 komada čeri paradajza
  • 1 jaje

Priprema: 

Lisnato testo razvaljajte na jednake pravougaonike. Jedan deo stavite na pek papir i odmah premestite na pleh.

Na jedan deo razmažite pesto sos, narendajte kačkavalj, pa preklopite dugom polovinom, a onda isecite u oblik jelke, odnosno velikog trougla, pri tom koristeći što veću površinu testa. 

Irežite trake od vrha do dna jelke sa leve i desne strane jednake širine. Tračice uvijte u spiralu.

Čeri paradajz presecite na polovine, pa poređajte po jelci od testa i malo ih utisnite.

Jaje razmutite i premažite celu jelku.

Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite testo oko 30 minuta.

Premestite na dasku, dekorišite i poslužite.

Nadeve inače možete odabrati sami, pa tako možete staviti i suvomesnate proizvode po izboru, ali i napraviti slatku varijantu, pa iskoristiti krem ili džem za punjenje. 

Prijatno!

(Telegraf.rs)