Dekorativno, a ukusno predjelo koje će sve oduševiti: Jestiva jelka sa neodoljivim punjenjem
Recept je podložan promenama, pa je moguće napraviti ga i u slatkoj, ali i u slanoj varijanti
Kako su novogodišnji praznici i sinonim za ogromne gužve, privođenje poslova kraju, pa i pripremu svečanije trpeze, tako mnogi pribegavaju jednostavnim, a efektnim rešenjima.
Većini je stalno da osim što će jelo biti ukusno, bude dekorativno i lepo ukrašeno, pa i u skladu sa novogodišnjom temom.
Zato vam donosimo najjednostavniji recept za ukusnu jelku od testa, koja je podložna promenama, pa je tako možete napraviti i slatku i slanu .
Sastojci:
- 500 gr lisnatog testa (2 x 250 gr)
- 3 pune kašike pesto sosa
- 200 gr kačkavalja
- 10 komada čeri paradajza
- 1 jaje
Priprema:
Lisnato testo razvaljajte na jednake pravougaonike. Jedan deo stavite na pek papir i odmah premestite na pleh.
Na jedan deo razmažite pesto sos, narendajte kačkavalj, pa preklopite dugom polovinom, a onda isecite u oblik jelke, odnosno velikog trougla, pri tom koristeći što veću površinu testa.
Irežite trake od vrha do dna jelke sa leve i desne strane jednake širine. Tračice uvijte u spiralu.
Čeri paradajz presecite na polovine, pa poređajte po jelci od testa i malo ih utisnite.
Jaje razmutite i premažite celu jelku.
Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite testo oko 30 minuta.
Premestite na dasku, dekorišite i poslužite.
Nadeve inače možete odabrati sami, pa tako možete staviti i suvomesnate proizvode po izboru, ali i napraviti slatku varijantu, pa iskoristiti krem ili džem za punjenje.
Prijatno!
(Telegraf.rs)