Recept za bruskete sa pršutom i sirnim namazom: Lagani, hrskavi, aromatični i slasni

Vreme čitanja: oko 1 min.

Idealni su i za doručak i za večeru

Foto: Shutterstock

Naše bake su od starog hleba pravile prava remek-dela za doručak - poparu, prženice, tople sendviče, a Italijani su izmislili bruskete koje kada gledate samo na slici bude apetit.

Verujemo da će se domaćice složiti da su im omiljena jela ona koja se brzo spremaju, a ovi brusketi su baš takvi.

Kada se pomešaju sirni namaz, pršuta i začini, nastaje prava rapsodija ukusa u kojoj će uživati cela porodica.

Sastojci:

  • 1 baget ili 1 stari hleb
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • 2 kašičice origana
  • 1/2 kašičica belog luka u prahu
  • 150 gr pršute
  • svež bosiljak za dekoraciju

sastojci za sirni namaz:

  • 200 gr sitnog sira
  • 2 kašike pavlake
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka

Priprema:

Baget isecite na kriške, pa ih poređajte na pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.

U manjoj posudi pomešajte ulje, origano i luk, pa premažite svaku krišku.

Stavite hleb da se peče 15 minuta na 200 stepeni. 

Za to vreme pripremiti namaz. Sve sastojke stavite u blender, a kada dobijete kremastu teksturu znaćete da je namaz gotov.

Kriške hleba izvadite iz pleha, pa ih premažite sirnim namazom.

Odozgo poređajte pršutu i dekorišite svežim bosiljkom, a po želji možete dodati i masline.

Služite ih dok su topli.

Prijatno!

Video: Potreban je samo minut za preukusan početak dana

(Telegaf.rs)