Recept za bruskete sa pršutom i sirnim namazom: Lagani, hrskavi, aromatični i slasni
Idealni su i za doručak i za večeru
Naše bake su od starog hleba pravile prava remek-dela za doručak - poparu, prženice, tople sendviče, a Italijani su izmislili bruskete koje kada gledate samo na slici bude apetit.
Verujemo da će se domaćice složiti da su im omiljena jela ona koja se brzo spremaju, a ovi brusketi su baš takvi.
Kada se pomešaju sirni namaz, pršuta i začini, nastaje prava rapsodija ukusa u kojoj će uživati cela porodica.
Sastojci:
- 1 baget ili 1 stari hleb
- 5 kašika maslinovog ulja
- 2 kašičice origana
- 1/2 kašičica belog luka u prahu
- 150 gr pršute
- svež bosiljak za dekoraciju
sastojci za sirni namaz:
- 200 gr sitnog sira
- 2 kašike pavlake
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
Priprema:
Baget isecite na kriške, pa ih poređajte na pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
U manjoj posudi pomešajte ulje, origano i luk, pa premažite svaku krišku.
Stavite hleb da se peče 15 minuta na 200 stepeni.
Za to vreme pripremiti namaz. Sve sastojke stavite u blender, a kada dobijete kremastu teksturu znaćete da je namaz gotov.
Kriške hleba izvadite iz pleha, pa ih premažite sirnim namazom.
Odozgo poređajte pršutu i dekorišite svežim bosiljkom, a po želji možete dodati i masline.
Služite ih dok su topli.
Prijatno!
(Telegaf.rs)