Recept za omlet iz rerne, gotov za tili čas: Savršen doručak za celu porodicu
Za pripremu ovog ukusnog i hranljivog obroka nije potrebno mnogo vremena, niti umeća
Nutricionisti odavno tvrde da je jedan od najhranljivijih doručaka onaj koji se sastoji od jaja, bilo prženih, bilo kuvanih. Donosimo vam recept za malo neobičniji omlet, jer se sprema u rerni.
Sastojci:
- 1 paprika
- 1 luk
- 100 grama seckane šunke
- 8 jaja
- 70 ml mleka
- 70 gr kačkavalja
- 1 kašika seckanog vlašca
- ulje
- 3 šampinjona
- so, biber, malo slatke mlevene paprike
- sveži peršun
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni, a posudu za pečenje premažite uljem ili maslacem.
Na tiganju zagrejte ulje, dodajte sitno seckani luk, pustite da poprimi boju, pa dodajte i papriku i šampinjone i dinstajte pet minuta.
Na dno posude za pečenje stavite sitno seckanu šunku i dinstano povrće. U većoj posudi pomešajte jaja i mleko, začinite vlašcem, posolite, dodajte mlevenu papriku i pobiberite.
Prelijte jaja preko povrća i šunke, pa ubacite posudu u zagrejanu rernu na 15 minuta. Potom izvadite posudu, preko omleta narendajte kačkavalj, pa vratite posudu u rernu još par minuta dok se sir ne rastopi.
Omlet je gotov kada se sir rastopi. Izvadite ga iz posude, pospite seckanim peršunom i poslužite topao. Najlepši je uz domaće kiselo mleko.
Prijatno!
(Telegraf.rs)