Recept za tortilje bez kvasca spremne za tili čas: Ovako pripremljene još niste jeli

Vreme čitanja: oko 1 min.

Praktične su, a mogu se jesti i sa slanim i slatkim dodacima

Foto: Shutterstock

Testa su omiljena vrsta hrane na našem podneblju. Nekada je neverovatno koliko slatkih i slanih delicija nastane od samo par sastojaka kao što su brašno i voda.

Tortilje, kao proizvod od upravo te dve namirnice, veoma se često upotrebljavaju u ishrani. Praktične su, a mogu se jesti i sa slanim i slatkim dodacima.

Iako se danas mogu pronaći od različitih tipova brašna i sa raznim dodacima, one napravljene u vašoj kuhinji su nezamenjivog ukusa.

Mi vam donosimo brzi recept za tortilje bez kvasca, u čijem ukusu će uživati cela porodica.

Sastojci: 

  • 500 gr brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice šećera
  • 350 ml mlake vode
  • 6 kašika ulja

Priprema: 

Brašno pomešajte sa kašičicom soli i pola kašičice šećera. Dodajte ulje, pa dolivajte mlaku vodu i umesite glatko testo.

Ostavite ga da odstoji desetak minuta, pa premesite i podelite na jednake delove.

Od svakog dela formirajte lopticu, pa je na pouljenoj podlozi rastanjite u krug prečinika tiganja u kome ćete ih peći.

Suvi tiganj zagrejte na srednje jakoj temperaturi, stavite tortilju, pa poklopite tiganj. Posle par minuta tortilju okrenite, pa je ispecite i sa druge strane.

Poklopac će omogućiti da tortilja bude mekana i elastična.

Ređajte ih jednu na drugu i pokrijte čistom krpom, kako bi ostale mekane i sveže što duže.

Možete ih jesti samostalno uz čašu jogurta ili kiselog mleka, ali i uz bilo koji slatki ili slani dodatak.

Video: Čoko kolač koji se topi u ustima: Savršenstvo zalogaja

Prijatno!

(Telegraf.rs)