Recept za zapečene svinjske šnicle u belom sosu: Sočan zalogaj u kome ćete uživati

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nedelja je idealno vreme da okupite porodicu za trpezom i poslužite jelo koje je spremljeno s ljubavlju

Foto: Telegraf.rs

Skoro svaka domaćica ima svoj idealan recept i način na koji priprema šnicle. Jedne ih pohuju i prže u dubokom ulju, dok druge više vole one zapečene u finim sosevima.

Ipak, ko voli sočan zalogaj, najradije kuša šnicle u sosu, a mi vam donosimo one koje se pripremaju jednostavno i lako.

Teško je naći nekoga kome se ovo jelo neće svideti, a sos je posebno ukusan i odlično se kombinuje uz pire krompir ili neku testeninu. 

Sastojci:

  • 500 gr svinjskog filea
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 200 gr kačkavalja
  • 200 gr krem sira
  • 2 čena belog luka
  • so
  • ulje
  • peršunov list
  • mirođija
  • začini po ukusu

Priprema:

Svinjski file isecite na šnicle, pa ih istanjite čekićem za meso i usolite.

Tepsiju u kojoj ćete peći meso podmažite sa malo ulja, pa poređajte šnicle.

Kačkavalj izrendajte na krupno rende, pa ga pomešajte sa krem sirom i pavlakom za kuvanje.

Dobijenu smesu prelijte preko mesa.

Beli luk isecite sitno, pa ravnomerno rasporedite po mesu i stavite začine.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, sat vremena.

Gotovo jelo pospite sa peršunovim listom i služite uz pire krompir ili testeninu, a uz njega odlično paše kiseli kupus kao salata.

Prijatno!

(Telegraf.rs)